aradon.ro Web analyticsStrada Reșiței, un șantier abandonat

De Andreea Pintea
Reactualizat la:

Strada Reșiței, un șantier abandonat

Reactualizat la:
Spartă la finalul lui martie, strada Reșiței din zona Centrului Vechi, a rămas un șantier abandonat.
Scris de Andreea Pintea - Spartă la finalul lui martie, strada Reșiței din zona Centrului Vechi, a rămas un șantier abandonat.

ARAD. O stradă în așteptarea muncitorilor. La finalul lunii martie, muncitorii au venit și au început șantierul pe strada Reșiței din municipiu, o stradă aflată în zona Centrului Vechi și a străzii Mucius Scaevola. Șantierul a început în forță, dar după asfaltarea trotuarelor, strada a fost abandonată de lucrători, fără a mai fi asigurat accesul riveranilor. Strada e închisă, provizoriu, iar arădenii din această zonă au ajuns la limita răbdării: fără a mai avea posibilitatea să-și scoată mașinile din curte, gunoiul trebuie să-l ducă la capăt de stradă, iar despre accesul autospecialelor de ambulanță nici nu poate fi vorba.

„Strada noastră e impracticabilă. Pavajul a fost spart, iar în locul lui acum e un șanț, țevi și nisip. Nicio mașină nu mai poate intra pe stradă și nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă cineva ar avea nevoie de servicii medicale, de exemplu. Au venit muncitorii la finalul lui martie, au spart strada și au lăsat-o așa. Ni s-a promis că se va pune un asfalt nou, dar de atunci noi stăm în plin șantier. Nu ar fi trebuit ca prima dată să fie finalizată strada începută și apoi să treacă la un alt șantier? E un lucru prost făcut și gândit, să distrugi o stradă și accesul pe ea, pentru ca după aceea să îți muți utilajele și muncitorii pe un alt șantier. Din păcate, strada a fost abandonată, noi fiind nevoiți să ne ducem gunoiul pe strada adiacentă – Mucius Scaevola. Nu înțeleg ce s-a întâmplat și de ce nu s-a finalizat lucrarea începută”, ne-a transmis o arădeancă riverană pe strada Reșiței.

În curs de execuție

Primăria Municipiului Arad a precizat că strada Reșiței se numără printre străzile de pământ care sunt în curs de asfaltare. „Termenul de finalizare al întregului proiect din municipiu este vara anului 2022, dar este posibil ca el să se încheie câteva luni mai repede. În acest moment vorbim de 13 străzi aflate în lucru, iar strada Reșiței este una dintre ele. Sperăm ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp, iar disconfortul arădenilor să fie cât mai mic posibil”, a transmis administrația locală pentru Jurnal arădean/aradon.ro. Conform datelor transmise de Primărie, în acest moment sunt în curs de execuție străzile: Castanilor, Clopoţeilor, Reșitei, Remus, Grigore Ureche, Ialomiței, Latină, Biruinței, Venus, Izlazului, Cucului, Vrabiei și Stânjenel. „Cu toate că termenul de finalizare al întregului proiect este vara anului 2022, este posibil ca el să se încheie câteva luni mai repede” – mai spune Primăria Arad.

Un proiect de 20 milioane lei

În noiembrie 2018 Primăria Arad a semnat un contract de lucrări de peste 20 milioane lei investiție cu obiectivul „Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a”. Aici au fost incluse cele 55 de străzi de pământ din municipiu, totalizând 64.000 mp de carosabil, 17.000 mp de trotuare, 20.000 mp de accese şi 34.000 mp de spații verzi. Momentan, 29 de străzi din cele 55 au fost finalizate, 13 se află acum în diferite stadii de execuție, iar restul urmează să fie reabilitate în lunile următoare.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dorel says:

  cum puteti sa puneti aceste fotografii? strada are si primul strat de asfalt turnat. ziaristi de 2 lei!

 2. Dia says:

  Strada Resitei este asfaltata inca de saptamana trecuta. Poate ar trebui sa faceti update la stiri si poze.

 3. Rigo says:

  Grabitiva cu spartu ca vam ajuns cu betonatu

 4. ARADON Sport local

  Haţegan, primul meci al sezonului în Liga 1
  BUCUREŞTI. După o vară fierbinte, cu şase delegări la Campionatul European 2020, cel mai valoros arbitru de fotbal al momentului, arădeanul Ovidiu Haţegan se întoarce în Liga 1.

  Local

  Sud-coreenii tatonează Aradul pentru o mega-investiţie. "Ar fi oraş în oraş"
  Investitorii ţin la mare secret interesul pentru Arad, unde ar intenţiona să ridice un parc industrial pe aproximativ 1.000 de hectare. Aici s-ar fabrica baterii pentru maşini electrice şi alte componente destinate industriei auto.

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei. 1

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad. 1

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura! 2

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.