aradon.ro Web analyticsUn nou studiu la primărie: reabilitarea termică a patru licee

De Eugen Rogojan

Un nou studiu la primărie: reabilitarea termică a patru licee

Primăria Municipiului Arad a lansat o nouă procedură de achiziție a unui studiu DALI.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Municipiului Arad a lansat o nouă procedură de achiziție a unui studiu DALI.

La doar câteva zile după ce municipalitatea a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri, Primăria Municipiului Arad a lansat încă o procedură de achiziție pentru același tip de serviciu, destinat de această dată reabilitării termice a patru licee din oraș.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) are în vedere reabilitarea termică şi modernizarea clădirilor Liceului cu Program Sportiv, Colegiului Național „Vasile Goldiș”, Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” și a Liceului Național de Informatică.

Liceul cu Program Sportiv dispune de două corpuri de clădire și o sală de sport, unul dintre ele fiind „reabilitat în urmă cu 10 ani, dar fără a fi reabilitat termic”. O altă problemă constatată la LPS este aceea că acoperișul unui corp de clădire este cu învelitoare din tablă, fără pod circulabil, fapt ce face imposibil accesul pentru întreținere.

La Colegiul „Vasile Goldiș”, care dispune de patru corpuri de clădire – din care una nu este inclusă în studiul DALI – pe lângă faptul că nu toate clădirile sunt accesibile persoanelor cu handicap, o altă problemă constatată a fost aceea că fațadele au fost revopsite, însă nu au anvelopare termică, iar terasele au fost reabilitate doar parțial.

Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” dispune de două clădiri, niciuna accesibilă persoanelor cu handicap. Acoperișul clădirii principale a fost reabilitat, fiind într-o stare bună, însă după refacerea învelitorii, școala a început amenajarea unei mansarde pe care nu a mai finalizat-o. Conform temei de proiectare a studiului DALI, „se solicită intervenții și în această zonă”. Fațadele nu au anvelopare termică la niciuna dintre cele două clădiri.

În cele din urmă, la Liceul Național de Informatică sunt vizate două corpuri de clădire de pe strada Udrea, ambele modernizate în interior, însă fără reabilitare termică la exterior. Clădirile sunt, în schimb, accesibilizate persoanelor cu handicap.

Dintre cele patru licee vizate de întocmirea studiului DALI, două se încălzesc cu agent termic de la CET – Liceul Național de Informatică și Colegiul de Arte – aici fiind nevoie de refacerea întregii instalații de încălzire, în timp ce la „Vasile Goldiș” și la Liceul cu Program Sportiv, încălzirea se face cu ajutorul centralelor pe gaz. La „Goldiș”, instalația a fost schimbată recent, fiind într-o stare bună, iar la LPS este necesară schimbarea instalației doar la parter.

Valoarea totală estimată a serviciilor de întocmire a studiului DALI este de 268.907 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 septembrie 2021.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tacora says:

  E foame mare la bugetari. Au înghețat salariile, trebuie căutate alte surse de bani pe degeaba.

 2. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.