aradon.ro Web analytics

Aspiraţia reînnoită a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a menţine "universalitatea" cu integrare ideologică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 - acceptând atleţi fără probleme de dopaj din Rusia şi Belarus, neimplicaţi în atrocităţile din Ucraina ar putea deveni contraproductiv.
ARAD. Zeci de fotografii vin să oglindească importanța Jocurilor Olimpice și impactul pe care China îl are la nivel mondial. Expoziția de fotografii „Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022” a fost vernisată joi, 9 iunie, în holul Palatului Administrativ, de către prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, fiind prezentată de profesorul Anton Ilica și scriitorul Ioan Matiuț.
Primul mare caz de dopaj de la Jocurile Olimpice de la Beijing implică una dintre cele mai mari vedete. Şi pare departe de a fi simplu, nu în ultimul rând pentru că are doar 15 ani şi are protecţii ca minoră în cartea de reguli antidoping. Kamila Valieva de la Comitetul Olimpic Rus, numele sub care concurează Rusia din cauza încălcărilor anterioare ale reglementărilor privind dopajul, este suspectată că a luat un medicament interzis.
Turnul Eiffel s-a angajat în cea mai extinsă renovare a istoriei sale de 130 de ani pentru pregătirea Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, inclusiv cu o lucrare de vopsire care îi conferă o nuanţă distinctă de aurie. Nu numai că cele 19 straturi de vopsea anterioare vor fi îndepărtate, dar pictograma Parisului va pierde şi celebra culoare maro pe care a purtat-o ​​din 1968. Acesta va fi înlocuit cu o compoziţie galben-maro pe care Gustave Eiffel însuşi şi-a dorit-o pentru monumentul său.

Local

Cultura și învățământul, în bugetul municipiului pe 2023
Câți bani vor primi instituțiile de cultură și școlile, în 2023, din bugetul general al municipiului? Centrul Municipal de Cultură, mai mult decât toate școlile laolaltă.

Mapamond

Proteste în mai multe oraşe din SUA după ce polițiștii l-au ucis pe Tyre Nichols
Autorităţile din Memphis au difuzat înregistrarea video cu arestarea lui Tyre Nichols, care a murit din cauza bătăii. Materialul a fost publicat la o zi după ce ofiţerii au fost acuzaţi de crimă şi au fost declanşate proteste în mai multe oraşe din SUA.

Local

Unirii: o stradă în reabilitare
Iarna blândă până acum le-a permis muncitorilor să lucreze la reabilitarea fațadelor mai mult decât puteau spera. Pe strada Unirii, pe o parte a străzii, au rămas doar două clădiri la care nu se lucrează.

România

CNAIR a relansat o licitație pentru proiectarea a două tronsoane din Autostrada Transilvania, din cauza prețurilor crescute
CNAIR a anulat și reluat în aceeași zi licitația pentru proiectarea și execuția tronsoanelor de autostradă dintre Poarta Sălajului și Nușfalău ale autostrăzii Transilvania. Decizia a fost luată din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil și revizuirea documentației, anunță un comunicat de presă al instituției.

România

Anul școlar rămâne cu module. Structura anului 2023-2024, în consultare publică
Ministerul Educației a publicat în consultare publică proiectul de ordin de ministru privind structura anului școlar 2023-2024.

România

Drumuri naţionale închise din cauza ninsorii viscolite. Vântul puternic închide şi porturile
A fost închisă circulaţia rutieră, sâmbătă dimineaţa, pe mai multe drumuri naţionale din Buzău şi Vrancea, din cauza ninsorii viscolite. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricţii de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 şi A3 ninge.

România

Nicolae Ciucă a câştigat procesul în care a cerut suspendarea analizei tezei sale de doctorat
Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv. Decizia ÎCCJ este definitivă. UEFISCDI transmite că a depus recursul cu respectarea termenului legal. 6

România

UNTOLD, ales pentru a doua oară în top 10 cele mai mari festivaluri din lume!
Festivalul UNTOLD 2022 a ajuns, în urma voturilor date de fanii de pe întreg mapamondul, în top 10 cele mai mari festivaluri ale lumii în clasamentul realizat de DJ Mag, cea mai mare publicație din industria muzicii electronice la nivel global.

Local

Candidat admis pentru postul de adjunct de la CMCA
A doua încercare a fost cu noroc pentru Centrul Municipal de Cultură Arad. Instituția e mai aproape de a avea un director adjunct.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.