aradon.ro Web analytics

Dispută între puterile statului, pe tema pensiilor judecătorilor și procurorilor după ce s-a vehiculat în spațiul public că pensiile acestora ar putea deveni mai mici. Zvonul a declanșat o pensionare masivă în ultimele zile. 68 de judecători din țară au cerut să se pensioneze, pentru a apuca o pensie mare și nu una diminuată. Imediat, instanțele din întreaga țară au adoptat o hotărâre și Tribunalul Arad nu a făcut excepție. Președintele Tribunalului Arad, Flavius Bradin a explicat că în hotărâre se găsesc „suficiente argumente pentru care noi susținem că este justificată o pensie de serviciu a judecătorilor, că este justificată atâta timp cât în momentul în care am intrat în profesie a fost anunțată o anumită vârstă de pensionare, este justificat să se păstreze”. Pe (foarte) scurt, Tribunalul Arad vrea „ca orice modificare care va avea loc să nu aibă loc peste noapte, să nu aibă caracter de surpriză și să se bazeze pe un dialog între reprezentanții sistemului judiciar și clasa politică, forul legislativ”. Adică nu noaptea, ca hoții.

Local

O nouă deratizare, săptămâna viitoare, în Arad
Scopul acţiunii: „reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut”.

Local

Traseu interjudeţean de biciclete, inclusiv prin Arad
Judeţul Arad va fi partener al unui proiect care îşi propune înfiinţarea unui traseu cicloturistic în judeţele din vestul României.

România

Managerul unei importante companii producătoare de mezeluri din România, anunță că va întrerupe colaborările cu firmele cu acționariat austriac
„Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a postat el.

România

Scenariile privind aderarea României la Schengen
„Deocamdată rămânem în acest scenariu, cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, din martie, sau la orice alt Consiliu extraordinar”, a spus vineri Lucian Bode, ministrul de Interne.

Local

Impozitele şi taxele locale pe 2023, la transparenţă
În general, acestea se păstrează la nivelul din 2022. Proiectul de hotărâre CLM poate fi consultat până la 18 decembrie.

ARADON opinii

STIL DE VIAȚĂ-Adela Alexa, nutriţionist, dietetician. Fructe pentru sezonul rece (I)
Alimentația sănătoasă face parte dintr-un stil de viață echilibrat, iar fructele și legumele sunt esențiale pentru dietă. Recomandarea este consumul de 5 porții de legume și fructe pe zi, de culoare diferită, culoarea fiind un indicator care clasifică fructele și legumele în funcție de beneficiile aduse. Indiferent de culoare, fructele sunt pline de fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți care previn riscul apariției bolilor, încetinesc procesul de îmbătrânire, întăresc sistemul imunitar.

ARADON opinii

SFATURILE LUI RELI. E vremea poveștilor
Undrea este numită în calendarul popular luna Decembrie. Conform tradiției populare și religioase, este printre cele mai austere luni din an: douăzeci și patru de zile de post și șapte de sărbătoare.

Local

Noul model pentru contractele de muncă a fost aprobat!
Modelul cadru al Contractului Individual de Muncă cuprinde anumite elemente care trebuie prevăzute în mod obligatoriu.

Mapamond

Preşedintele Austriei critică guvernul pentru că a blocat intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Explicația ministerului de interne
Alexander Van der Bellen, preşedintele austriac, a declarat vineri că regretă decizia guvernului de a bloca aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a încercat să explice de ce a votat împotriva intrării României în Schengen, invocând vicii de procedură.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.