aradon.ro Web analytics

OMS: România va ajunge abia în 2024 la o acoperire vaccinală de 70%

OMS: România va ajunge abia în 2024 la o acoperire vaccinală de 70%

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
România va ajunge, dacă se menţine ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni şi strategiile de vaccinare în vigoare, în 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populaţia totală şi în 31 de luni la o acoperire de 70%.
România va ajunge, dacă se menţine ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni şi strategiile de vaccinare în vigoare, în 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populaţia totală şi în 31 de luni la o acoperire de 70%.

Biroul regional al OMS pentru Europa şi OMS România, împreună cu înalţi oficiali din Comitetul Naţional de Coordonare pentru Activităţile de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii şi ai Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile au analizat, luni, motivele din spatele tendinţei actuale în procesul de vaccinare COVID-19 pentru a elabora acţiuni pragmatice, bazate pe dovezi, în sensul creşterii rapide a eforturilor.

Reprezentanţii români au informat că ţara se confruntă cu o creştere foarte mare a cazurilor severe şi a deceselor, 92% dintre decesele legate de COVID-19 fiind înregistrate la persoanele nevaccinate. Cele mai multe dintre acestea au avut şi alte boli, dar au fost înregistrate decese şi în rândul tinerilor, copiilor şi tineri şi populaţiei active.

În ciuda unui început foarte bun al campaniei de vaccinare în decembrie 2020, există în continuare provocări programatice şi operaţionale în extinderea vaccinării, arată biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Se remarcă diferenţe mari în acoperirea vaccinală de la un judeţ la altul, judeţele din nord-est şi sud având o acoperire vaccinală mai mică. Acoperirea pe grupe de vârstă arată o acoperire de vaccinare de aproximativ 50% la persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, dar numai în jur de 20% la persoanele de peste 80 de ani.

Există, de asemenea, un decalaj de gen, deoarece femeile sunt semnificativ mai puţin vaccinate decât bărbaţii, cu o diferenţă de aproape 20%.

Obiectivul României este de a vaccina 2 milioane de persoane împotriva Covid-19 (prima doză) până la sfârşitul acestui an (45% din populaţie) şi 70% din populaţie până în primul trimestru al anului 2022.

Vaccinarea în populaţia generală în România este scăzută şi stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale. Vaccinarea este mai mică decât se aştepta la grupurile prioritare vulnerabile (> 80 de ani).

„Modelarea OMS arată că, dacă se menţine ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni şi strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populaţia totală şi în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%. Pe de altă parte, nivelul de vaccinare cu schema completă este mare în România, indicând faptul că persoanele care încep vaccinarea fac dozele necesare. Este necesar să ne asigurăm că şi restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci şi recomandă populaţiei vaccinarea împotriva Covid-19”, arată sursa citată.

OMS a observat o creştere constantă în ultimele trei săptămâni în ceea ce priveşte vaccinarea, dar mai ales în rândul persoanelor sub 50 de ani: „Este important ca România să se concentreze pe furnizarea vaccinurilor care salvează vieţi celor care prezintă cel mai mare risc de deces şi forme grave ale bolii, cum ar fi vârstnicii, persoanele cu boli cronice şi alte categorii la risc (persoanele gravide, personalul care activează în domenii esenţiale). Studiile sociologice comportamentale şi cercetările formative privind factorii determinanţi şi barierele ce ţin de atitudinea cadrelor medicale faţă de vaccinare, arată că, în timp, intenţia populaţiei de a se vaccina a crescut în România”.

Pentru a defini o strategie de comunicare care să susţină extinderea vaccinării în România, este esenţial ca politicile să fie definite printr-o mai bună înţelegere a motivelor din grupele de vârstă ale populaţiei cu nivel redus de vaccinare.

Ca paşi următori, OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional de Supraveghere şi Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunităţi de instruire şi schimburi de informaţii ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la siguranţa vaccinurilor şi dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înţelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populaţie.

SURSA: MEDIAFAX

33 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aradean says:

  ”FELICITĂRI”! Știam eu că suntem campioni mondiali… în ceva!

 2. BELARUS says:

  RUSINE CELOR CARE SE VAXXINEAZA

 3. BELARUS says:

  DAI INCOLO DE VAXXIN

 4. Optimist says:

  Bravo Belarus, așa trebuie, zi-le tată, zi-le tot ce ai pe suflet.
  Eu sunt alături de tine. Bravo!!!
  Și încă odată BRAVO!!!

 5. Nealcosu says:

  Si io care stiam ca suntem cel puțin 50 de ani înapoia Europei! Nici miturile nu mai durează mii de ani! Cica în 3-4 ani ii ajungem! Păzea Europa! Venim! Nu închide usiliiiii!

 6. bombardieru_antimanele says:

  In urma campaniei media de informare(dez) despre Covid si vaccinare, au crescut in farmacii comenzile la scutece.
  Farmacistii anticipeza cresterea volumului de vanzarii la scutece datorita romanilor care se vor caca pe ei de frica Covidului.

  http/am_luat_tzeapa_cu_doza_1-2_perseverez_cu_doza_3

 7. Florica vlaicu says:

  Asa se ajunge la 70 % ,ca se imputineaza populatia.
  Raman vaccinatii.

 8. Anti says:

  Bine ca si in OMS sunt statisticieni nu experti in medicina. Si a calculat el pana in 2024 cand in 2023 se termina experimentul si va iesi toata mizeria de sub pres de o sa se apuce toti vaccinomaniacii de cap, incet incet se porneste https://www.lifesitenews.com/news/bombshell-pfizer-whistleblower-says-vaccine-glows-contains-toxic-luciferase-graphene-oxide-compounds/

  • Mda says:

   Solzi, cozi, coarne, picati din picioare. Infiorator va fi!

  • Pro anti says:

   Anti, respect. Just for the record, ia de aici realitate in Romania.

   426 de femei și fete au fost ucise de un membru de familie în ultimii 8 ani. Este un număr de 16 ori mai mare decât numărul soldaților români care au fost uciși în războiul din Afganistan, în 19 ani.
   Citeşte întreaga ştire: RAPORT. Peste 400 de femei au fost ucise în familie, în România, în ultimii 8 ani. De 16 ori mai multe decât soldații români uciși în Afganistan

   426 de femei și fete au fost ucise de un membru de familie în ultimii 8 ani. Este un număr de 16 ori mai mare decât numărul soldaților români care au fost uciși în războiul din Afganistan, în 19 ani.
   Citeşte întreaga ştire: RAPORT. Peste 400 de femei au fost ucise în familie, în România, în ultimii 8 ani. De 16 ori mai multe decât soldații români uciși în Afganistan.
   Hai S-o rezolvam pe asta si apoi ma vaccinez si eu.

 9. never again says:

  Pariu că nu va ajunge.
  Nu lasă Dumnezeu oamenii din țara asta pe mâna diavolului. Mai avem fix 21 de luni până Dumnezeu face curat. Citiți Apocalipsa 13. V-ați consumat jumatate din timp și încă rezistăm. Vor muri toți cei vaccinați deși au fost avertizați.
  Șeful OMS are afaceri cu Bill Gates și e acuzat în propria țară de crime deci de ce aș crede aberațiile lui?

 10. ursus says:

  da nu s a terminat inca Covidul?

 11. SN says:

  Informația științifică este cea mai bună metodă de imunizare împotriva dezinformării antivacciniste.

  https://vaccination-info.eu/ro/informatii-despre-vaccinuri

 12. SN says:

  Pentru cei care se descurcă cu limba engleză și vor informații scurte și concise, puțin mai tehnice, dar și despre noile tipuri de vaccinuri: https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)31237-X?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS009286742031237X%3Fshowall%3Dtrue#relatedArticles

 13. SN says:

  Un text simplu, cu informații corecte științific, privind vaccinurile pe bază de ARN mesager: https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/messenger-rna-how-it-works-in-nature-and-in-making-vaccines-166975

  • trollisme de retardati says:

   Ai decis tu ca e corect stiintific pt ca stii diferenta dintre tahicardie si bradicardie? Las ca aia care inteleg mai bine si iti vad propaganda jegoasa isi dau macar seama de asemanarea flagranta dintre vaccinofilie si coprofagie. Dar ce somitate in vaccinologie a scris articolul sau macar pe care din ei il citeaza ca-mi scapa? Vad ca esti scrupulos cu autorii doar cand e vorba de alte siteuri care nu-ti convin.

 14. Delta says:

  Probabil, doar cu conditia sa se adune procentele din fiecare an.

 15. Local

  Coroane depuse de Ziua Națională
  Pentru al doilea an, Aradul este lipsit de parada militară din centrul orașului, cu ocazia Zilei Naționale a României fiind organizată doar o ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor Unirii, din Parcul Eminescu.

  Local

  Ziua Națională, marcată cu „Simfonia spaniolă”
  ARAD. Filarmonica Arad dedică Zilei Naționale a României un concert în care va fi interpretată „Simfonia spaniolă”.

  România

  O nouă firmă de asigurări iese de pe piața de RCA
  Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar segmentul RCA a intrat într-o perioadă agitată, cu majorări de tarife. 2

  Local

  Creşă pentru 40 de copii, în Micălaca
  Va fi construită de Compania Naţională de Investiţii, în incinta Grădiniţei PP7 de pe Calea Radnei.

  România

  Tineri arădeni, în maieu prin Parâng
  Doi tineri din Arad au reușit să îi uimească pe salvamontiștii din Parâng, după ce au ales să plece pe munte în maieu. 7

  Mapamond

  Varianta Omicron ar putea să îngenucheze vaccinurile 
  Directorul executiv al Moderna anticipează că vaccinurile existente vor fi mult mai puţin eficiente în combaterea Omicron. Stéphane Bancel a avertizat că va dura mai multe luni până când companiile farmaceutice pot produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei.  11

  Local

  Pistru: „Certificatul nu va îngrădi dreptul cetățenilor la muncă” 
  Senatorul PSD, Eusebiu Pistru susține că certificatul COVID „va fi fundamental diferit de forma discutată până în prezent!”  2

  Local

  Cu Dacia pe liniile de tramvai
  S-a întâmplat marți seara, pe Calea Aurel Vlaicu. Un șofer a ajuns cu mașina pe liniile de tramvai, pe Calea Aurel Vlaicu, după ce nu ar fi acordat prioritate. 4

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 8

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.