6.616 burse pentru elevii din municipiul Arad

De Diana Dutu
1Comentariu
6.616 burse pentru elevii din municipiul Arad
Potrivit Primăriei, numărul elevilor cu bursă va fi aproape dublu faţă de anul trecut.

La propunerea primarului Gheorghe Falcă, toți elevii arădeni cu merite deosebite la învățătură vor fi recompensați cu burse în anul școlar 2018-2019. Se vor acorda nu mai puțin de 6.616 burse, față de 3.801, câte au fost acordate anul trecut. Concret, este vorba despre 51 burse de performanță, 5.207 burse de merit, 145 burse de studiu și 1.213 burse de ajutor social. Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învățământ se va realiza conform solicitărilor venite din partea unităților de învățământ.

„Municipalitatea arădeană va face un efort financiar anul acesta și va răsplăti rezultatele deosebite la învățătură ale tuturor elevilor. În timp ce Guvernul României nu acordă școlilor sprijinul financiar necesar funcționării acestora, lăsându-le pe unele dintre ele fără niciun ban și pe deasupra amenință și cu disponibilizarea a aproximativ 4000 de cadre, administrația locală aproape dublează numărul burselor pentru elevi. Consider că acești copii merită pe deplin sprijinul nostru și respectul întregii comunități” – a declarat Gheorghe Falcă.

Proiectul de hotărâre care stabilește numărul și cuantumul burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2018-2019, va fi supus votului în următoarea ședință de Consiliul Local Municipal. JA-D.D.

Cuantum

Valoarea totală a burselor care urmează să fie acordate în anul școlar 2018-2019 este de 4.755.060 lei, banii provenind din bugetul local. Elevii cu performanțe deosebite la învățătură urmează să primească câte 90 lei/lună, bursa de merit este de 80 lei/lună, valoarea bursei de studiu este 70 lei/ lună, iar bursa de ajutor social este 60 lei/lună.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor