aradon.ro Web analytics

Regulament postare și moderare comentarii

Dragi cititori și utilizatori ai site-ului www.aradon.ro .Vă rugăm să citiți cu atenție aceste reguli. Ele subliniază ceea ce considerăm, in acord cu legea, că este un conținut acceptabil și inacceptabil. Este posibil să actualizăm regulile din când în când, așa că vă rugăm să le citiți înainte de a post a un comentariu.

Regula 1: Așteptăm comentariile voastre

Așteptăm comentariile voastre. Dorim ca cititorii noștri să vadă și să înțeleagă puncte de vedere diferite. Încercați să aduceți un plus valoare prin comentariul postat. În cazul în care doriți să spuneți o glumă, vă rugăm să păstrați un limbaj decent și să nu aduceți jigniri autorului, persoanelor menționate în articol și nici celorlalți utilizatori care postează comentarii.

Regula 2: Acesta este un forum public

Citiţi articolul şi celelalte comentarii înainte de a posta.

Odată ce comentariul dumneavoastră este online, oricine are acces la internet îl poate citi. Vă rugăm să formulați comentariul cât mai clar, pentru a vă asigura că nu este înțeles greșit. La comentariul dumneavoastră, vor putea să răspundă și alți utilizatori. Vă puteți exprima o părere critică, dar vă rugăm să păstrați un limbaj decent, fără injurii și jigniri. Nu uitați că sunteți responsabil din punct de vedere legal pentru ceea ce postați. Vă rugăm să luați în considerare modul în care comentariul dvs. ar putea fi recepționat de ceilalți cititori. Comentariul postat de dumneavoastră este vizibil pentru cititori de diferite vârste.

Forumul este o platformă pentru discuții, schimburi de opinii sau critică. Nimeni nu poate fi avantajat, dezavantajat sau atacat din cauza sexului, strămoșilor, rasei, limbii, naționalității, a țării sale de proveniență, a viziunilor sale religioase ori politice, sau a credinței sale. Comentariile sau injuriile cu caracter sexist sau rasist sunt interzise și vor fi șterse fără excepție. Vă invităm să ne atenționați asupra acestui gen de postări folosind butonul RAPORTEAZĂ. Postările virulente, care încalcă legea, vor fi șterse fără excepție de către moderatori.

Regula 3: Limba și relevanța

Va rugăm să fiți politicos. Nu folosiți înjurături, limbaj vulgar sau sexual. Este permisă doar limba română. Postați doar comentarii legate de articol sau subiect. Nu insultați alți utilizatori sau alte comentarii și nu discutați despre neapariția sau eliminarea oricărui conținut de pe acest site sau suspendarea sau excluderea oricărui utilizator. Dacă doriți să discutați despre funcționarea site-ului cu noi, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa aradon@informmedia.ro.

Regula 4: Raportați abuzul

Susținem cu tărie comunitatea Tion.ro prin menținerea unor standarde înalte de participare. Dacă apreciați că un comentariu nu respectă termenii noștri sau regulile prezentate în cadrul acestei pagini, vă rugăm să ne semnalați printr-un e-mail la adresa aradon@informmedia.ro. Această opțiune trebuie folosită numai pentru plângeri grave, nu doar pentru că nu sunteți de acord cu ceva spus.

Regula 5: Fără calomnie sau alte abuzuri

Nu trebuie să postați sau să încurajați comentariile:

· defăimătoare, false sau înșelătoare;

· jignitoare, amenințătoare sau abuzive;

· obscene sau de natură sexuală;

· ofensatoare, rasiste, sexiste, homofobe sau discriminatorii împotriva oricăror religii sau alte grupuri.

· atacuri la persoană. Dorim doar să încurajăm schimbul civilizat de idei și discuțiile raționale

· mesajele scrise cu rea-credință sau încărcate de ură

· care conțin link-uri

· obscene, indiferent de cum sunt scrise sau sugerate acestea

· mesaje care incită la ură, la comiterea de infracțiuni, la violență

· mesaje care conțin date personale (precum numele, adresa, număr de tel etc.)

· anunțuri de vânzări în comentarii

· comentarii pe alte subiecte decât cel la care sunt postate

· conținut legat de terorism

· comentarii xenofobe

· comentarii cu conținut care încalcă drepturile de autor.

Poate că nu întotdeauna vom discerne corect între o opinie dură și mesaje încărcate de ură sau rea-intenție, asa că, dacă un comentariu al dvs nu va apărea, încercați să-l reformulați. La fel, s-ar puteasa nu judecăm corect și să nu înțelegem din prima un mesaj rasist sau discriminatoriu, un atac la persoană și să-l lăsăm să apară, să ne scape. Vă rugăm să ne semnalați astfel de mesaje, pe adresa de email (aradon@informmedia.ro) și să ne explicați de ce sunt ele considerate de dvs. atacuri la persoană, rasiste sau de ce discriminează.

Regula 6: Confidențialitate, intimitate și defăimare

Vă rugăm să respectați intimitatea celorlalți. Nu aveți voie să postați informații confidențiale sau private. De exemplu, nu este permisă postarea de numere de telefon, adrese de e-mail sau orice alte detalii de contact ale vreunei persoane.

Nu trebuie să scrieți nimic care ar putea prejudicia procedurile judiciare în așteptare sau în curs de care știți/aveți cunoștință.

Ținem să vă informăm că mesajele dvs. pot apărea cu întârziere pe portalul nostru, dacă comentariile au fost postate în timpul nopții, dacă numărul acestora este foarte mare, dacă moderarea necesită mai mult timp.

Totodată, ținem să precizăm faptul că la rubrica comentarii postările exprimă punctul de vedere al cititorilor noștri şi nu ale redacţiei (excepţie făcând mesajele scrise chiar de către aceasta și semnate ca atare). Celelalte comentarii trebuie să fie interpretate ca atare, cu asumarea responsabilității celor scrise.

Regula 7: Fără publicitate, solicitări sau investigații

Nu trebuie să utilizați comentariile pentru:

· promovarea oricăror produse sau servicii sau pentru orice alt scop comercial;

· orice sponsorizare, petiție, campanie, schemă piramidală sau mesaj în lanț;

· o investigație, de exemplu, aflarea de informații legate de o persoană.

Regula 8: Fără uzurparea identității și asumarea propriei identități

Nu trebuie să pretindeți că sunteți altcineva (de exemplu, un expert, un alt utilizator sau un membru al echipei noastre). Nu trebuie să pretindeți că nu sunteți conectat la o poveste ( articol ) sau un subiect, când de fapt sunteți. Dacă aveți o legătură personală cu un subiect, ar trebui să vă dezvăluiți legătura sau, dacă este cazul, să nu comentați deloc.

Regula 9: Nu sunt permise link-urile sau încălcarea drepturilor de autor

Nu trebuie să introduceți link-uri către site-uri web (URL-uri) sau să trimiteți conținut care ar constitui o încălcare a drepturilor de autor.

Regula 10: Respectați spiritul, precum și litera Regulamentului de postare și moderare comentarii

Atunci când decideți ce este acceptabil, vă rugăm să respectați și spiritul și tonul acestor reguli și al comunității.

Regula 11: Eliminarea conținutului

Comentariile cititorilor care încalcă litera sau spiritul legii, al acestor reguli, precum și termenii noștri, pot fi eliminate (sau, dacă sunt verificate în prealabil, nu sunt publicate de la început). Dacă eliminăm ceva, în general vom elimina postări întregi sau, acolo unde este necesar, alineate întregi (nu părți). Această înseamnă că, chiar dacă o singură propoziție este inacceptabilă, întregul comentariu va fi de obicei eliminat (sau nu va fi publicat).

Dacă un comentariu sau un alineat este eliminat, acest lucru poate fi din cauza mai multor motive. De obicei, acest lucru se va întâmpla atunci când comentariul încalcă regulile sau termenii noștri sau a fost raportat ca abuz. Uneori, comentariul poate fi eliminat automat deoarece este postat ca și un răspuns la un alt comentariu care a fost șters. Sperăm că veți înțelege că, odată notificați în mod corespunzător cu privire la o reclamație, este posibil să fim nevoiți să eliminăm un comentariu din motive legale (indiferent că e corect sau nu).

Dacă știți că a fost eliminat conținutul, nu trebuie să retrimiteți în mod deliberat același conținut.

Regula 12: Date publice

Inform Media Press SRL își rezervă dreptul de a șterge fără explicații suplimentare comentarii cu caracter moral dubios sau lipsite de obiectivitate, chiar dacă acestea nu sunt ilegale. Iată câteva motive pentru care am putea face acest lucru:

· Încălcarea acestor reguli sau a termenilor noștri;

· Nerespectarea gravă a spiritului și a tonului comunității;

· Comportament sau comentarii care necesită pentru analiză o cantitate disproporționată din timpul nostru sau care abuzează personalul nostru.

Datele personale cuprinse în articolele / videoclipurile / fotografiile publicate în cadrul site-ului nostru nu fac obiectul dreptului de ştergere, conform legislaţiei europene şi naţionale, prelucrarea în scopuri jurnalistice sau de arhivare în interes public a acestora făcând parte din excepţiile prevăzute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de către Regulamentul UE 2016/679 (GDPR).

Regulamentul pe care tocmai l-ați parcurs poate suferi modificări și poate fi îmbunătățit oricând de către administratorul portalului, fără a fi necesar un mesaj public. Pentru orice alte nelămuriri, probleme, reclamaţii, sesizări vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail aradon@informmedia.ro

Protecţia datelor

Stimaţi utilizatori, atunci când Dvs. navigaţi pe acest site sau apelaţi la seviciile noastre, totodată ne transmiteţi datele Dvs. O parte din aceste date (adresa IP, tip browser) intră în posesia noastră automat, iar o altă parte a datelor sunt folosite doar cu acordul Dvs., prin completarea formularului de înregistrare conform exerciţiului paginilor web. Datele Dvs. personale vor fi administrate de prestatorii portalului conform legii şi în mod etic, conform regulilor internaţionale, scrise şi nescrise, ale normelor de protecţie a datelor. Ne străduim să vă informăm de administrarea datelor Dvs., nu numai în general, dar şi în legătură cu serviciile prestate de noi. Dorim să vă facem cunoscute principiile noastre ca să puteţi alege varianta optimă pentru administrarea datelor Dvs.

Directive de protecţie a datelor

Portalul are în vedere protecţia datelor utilizatorilor la fiecare operaţiune de utilizare, transmitere, mod de pastrare a datelor. Nu cedăm datele din care se poate reconstrui autentic identitatea către persoane neîndreptăţite, fără acordul utilizatorului. Păstrăm datele utilizatorilor şi luăm toate măsurile necesare pentru securitatea datelor din punct de vedere redacţional, marketing, şi tehnic.

Datele utilizatorilor nu sunt în pericol în cazul vizitării paginilor

Prin trimiterea datelor, pe portalul Aradon.ro si aplicația ro.aradon.androidclient, sunteţi de acord ca acestea să fie înregistrate în baza de date a Inform Media Press SRL. Datele obţinute pot fi folosite exclusiv de Inform Media Press Press în scopuri de marketing. Toate datele vor fi tratate cu confidenţialitate şi nu vor fi divulgate către terţe părţi. În cazul în care infomaţia va fi publică, nu răspundem dacă acestea vor fi utilizate pentru scopuri proprii sau va abuza cineva de ele. Rugăm atenţie deosebită din partea vizitatorilor portalului nostru, în cazul inserării datelor publice. Utilizatorii au dreptul la modificarea datelor proprii. Au acces la date doar persoanele îndreptăţite din redacţie. Opiniile publicate de acestea însă nu pot fi modificate ulterior. Se poate însă repeta publicarea sub altă formă. Nu se ia drept înregistare inserarea opiniilor, intervenţiile, voturile date. În asemenea cazuri, utilizatorul este responsabil pentru opiniile sale. Totodată, administraţia site-ului îşi rezervă dreptul de a şterge sau de a bloca orice mesaje care conţin limbaj injurios sau care aduc jigniri altor persoane. Vizitatorii trebuie să respecte condiţiile de utilizare.

Cunoştinţe tehnice necesare

Ştergerea datelor publice de către utilizator din paginile Internet nu este similară cu nimicirea fizică a datelor. Datele sunt păstrate în toate cazurile. Administraţia site-ului îşi rezervă dreptul de a schimba regulamentul fără preaviz. Vă recomandăm să citiţi periodic prezentul document, pentru a lua la cunoştinţă eventualele modificări.

Reclamații și sesizări

Pentru reclamații și sesizări cu privire la materialele, articolele, comentariile postate pe site-urile de știri ale Informmedia Press SRL, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de mail aradon@informmedia.ro și vom soluționa cu prioritate solicitările Dvs.

aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.