„Beneficiari trebuie să fie copiii!”

De D.S.
63Comentarii
„Beneficiari trebuie să fie copiii!”
Consilierul municipal Lucian Riviș-Tipei consideră că tensiunile legate de propunerile de modificare a rețelei școlare din Arad se datorează atât unei comunicări insuficiente, cât și a jocului politic făcut de PSD prin unii membri ai săi.

„Principalul punct de tensiune a fost fuzionarea Școlii Gimnaziale „Caius Iacob” cu Liceul „Caius Iacob”. Cred că o expunere mai clară a motivelor pro-fuziune ar fi eliminat de la început aceste dispute care au fost amplificate, din păcate, de unele interese, atât politice, cât și personale. Noi – și aici mă refer la toți cei implicați, respectiv administrație, școală, familie – trebuie să avem ca obiectiv clar binele elevilor.” a afirmat Lucian Riviș-Tipei.

Consilierul municipal este convins că o comasare a celor două instituții școlare reprezintă o „rețetă” necesară pentru a oferi copiilor un act educațional cât mai bun ca eficiență didactică, dar și în privința condițiilor de desfășurare a cursurilor. „Conform legii, finanțarea este asigurată în funcție de numărul de elevi, o sumă fixă pentru fiecare elev. Așadar, din acești bani trebuie asigurat bugetul pentru funcționarea școlii. Prin fuzionarea Școlii Generale cu Liceul, vom avea o singură entitate, cu o conducere unitară. Menționez că această fuziune nu va afecta nici numărul elevilor și implicit, nici numărul de ore al profesorilor. Fuziunea înseamnă scăderea costurilor privind cheltuielile de administrare, iar banii astfel economisiți pot merge direct înspre dotarea cu materiale didactice și alte investiții necesare bunei funcționări a unei unități de învățământ.” a completat Lucian Riviș-Tipei.

„Avem un bun exemplu de astfel de fuziune în Arad, prin comasarea fostei Școlii Generale nr. 4 cu Liceul „Vasile Goldiș”. În urma fuziunii a rezultat un colegiu cu rezultate foarte bune, ajuns printre primele din municipiu și având o recunoaștere națională. Trebuie să lăsăm la o parte orgoliile, interesele politice sau de alt gen, să stăm la aceeași masă, să ajungem la un consens pentru un scop comun. Fiecare dintre cei implicați trebuie să înțelegem că pornim de la o idee de bază: beneficiarii trebuie să fie copiii! Avem obligația de a le oferi acestora cele mai bune condiții, aceasta deoarece ei sunt viitorul nostru!” a încheiat consilierul local municipal Lucian Riviș-Tipei.63Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor