Boghicevici: USL arunca la gunoi inca un proiect!

De Andreea Pintea
1Comentariu
Fertilizarea in vitro, şansa cuplurilor FOTO: RZV
Fertilizarea in vitro, şansa cuplurilor FOTO: RZV
Deputatul PDL, Claudia Boghicevici, critică renunțarea la finanțarea programului național de fertilizare in vitro şi embriotransfer, slaba gestionare a fondurilor publice și lipsa de proiecte care să susțină familia și creșterea natalității. Totodată, îi cere premierului Ponta să trateze cu o mai mare responsabilitate politicile familiale de încurajare a natalității, ca aspect crucial în stoparea declinului demografic al țării.

„Infertilitatea de cuplu este una din bolile cu impact major asupra sănătății populației și a scăderii demografice. Necesitatea existenței măsurilor de sprijin financiar adresate cuplurilor cu astfel de probleme nu poate fi pusă la îndoială. În loc să se preocupe de îmbunătățira programului, la ceva mai mult de 2 ani de la lansarea sa, prin elaborarea și adaptarea spre exemplu a unei scheme de decontare a costurilor în funcție de venitul cuplului sau dimensiunea contribuției acestora la sistemul asigurărilor de sănătate, vedem cum încă un proiect este aruncat la gunoi de către Guvernul USL, fără nicio rezervă. Justificarea deciziei: insuficiența fondurilor bugetare! În schimb, același Guvern vorbește de creștere economică și rezultate macroeconomice pozitive”, punctează Claudia Boghicevici.

Proiecte pentru natalitate

„În intervalul de timp dintre ultimele două recensăminte, țara noastră a pierdut aproximativ 2 milioane de persoane, însemnând aproape 10% din populație. De ce nu se profită ca în baza rezultatelor să se recurgă la elaborarea unor proiecte regionale de creștere a natalității? Datele recenzate pot oferi soluții specifice despre zonele în care ar trebui încurajată natalitatea prin programe județene sau regionale, nu doar naționale. Domnilor guvernanți, cumva ați rămas în pană de idei și soluții sau vă încăpățânați să gestionați resursele țării fără a ține cont de nevoile populației? Fac un apel la dumneavoastră, să tratați cu o mai mare responsabilitate politicile familiale de încurajare a natalității, ca aspect crucial în stoparea declinului demografic al țării.

Prin adoptarea în 2010 a unei H.G. privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, Guvernul PDL a introdus infertilitatea de cuplu în categoria bolilor cu impact major asupra sănătăţii populaţiei. În acest fel, Cabinetul Boc a pus la acea vreme pe lista programelor naționale de sănătate «Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer» în cadrul căruia se asigurau fondurile pentru susținerea realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile. Mai mult, în calitate de Ministru al Muncii și coordonator al Comisiei Naționale pentru Populație și Dezvoltare am identificat surse pentru a pune în aplicare un proiect al acestei comisii pentru a se acorda stimulente financiare familiilor care își doresc să aibă cel de-al doilea copil. Astăzi, însă, constat că niciunul din aceste proiecte nu se mai implementează. Ce se întâmplă cu toate proiectele începute, sau altele lăsate la cheie de Guvernul PDL? Astăzi doamna ministru Câmpeanu se mulțumește doar să-i salute pe români de la televizor și să rămână neclintită în fața tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii de rând’’ a conchis deputatul PDL, Claudia Boghicevici.

„În loc să se preocupe de îmbunătăţirea programului, USL îl aruncă la gunoi” Claudia Boghicevici

CITESTE SI:

Boghicevici: Guvernul nu vede „pragul”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor