CET da drumul la caldura

De Alin Gherasim
4Comentarii
CET da drumul la caldura
Temperaturile scăzute din ultima vreme, precum și prognozele meteorologilor i-au convins pe cei de la CET să deschidă robinetele.

ARAD. Că vrem sau nu, CET pune în funcțiune sistemul de termoficare. Ultimele zile în care temperaturile au coborât foarte mult, dar și prognozele meteo care nu sunt deloc îmbucurătoare au dus la pornirea căldurii. Deși, teoretic, în primele zile vor fi efectuate probe la cald ale sistemului de termoficare, agentul termic nu va mai fi oprit. Printr-un comunicat de presă CET Hidrocarburi, compania care furnizează căldură în municipiul Arad, anunță că joi, 3 octombrie, vor începe, etapizat, probele la cald ale sistemului. „Se va furniza energie termică pentru încălzire consumatorilor cu excepţia zonelor în care se execută lucrări de investiţii”, au anunțat cei de la compania de termoficare.

Arădenii care nu vor primi încă agentul termic sunt cei care locuiesc în zona Dacilor – Calea Romanilor, arondați punctului termic 21 Eroul Necunoscut, cei din zona Spitalului Județean Arad, de pe strada Andreny Karoly, arădenii din zona Roșiori, cei care locuiesc pe strada Petru Rareș, în blocurile A, B și C, dar și arădenii care locuiesc în blocul „Libelula” de pe Bulevardul Revoluției.

Atenţi la instalaţii

Cei de la CET Hidrocarburi îi roagă pe locuitorii municipiului să fie atenți la instalaţiile de încălzire, respectiv la țevile și caloriferele din locuințe. „În cazul în care se constată neetanşeităţi la instalaţia interioară, asociaţiile de proprietari/locatari se pot adresa la Dispeceratul de termoficare al CET Hidrocarburi, la telefon 0257/231367, 0357/412233, acesta având program permanent”, mai spun reprezentanții companiei de termoficare.

Nu doar probe

Însă aceste probe nu vor rămâne simple probe de sistem, ci devine chiar momentul în care CET Hidrocarburi va începe furnizarea căldurii în municipiu. Pentru moment, în tot orașul, minus zonele enumerate mai sus, unde se efectuează lucrări. Însă, dacă în urma probelor vor fi descoperite defecțiuni și în alte zone, și aici căldura ar urma să fie sistată până la rezolvarea problemelor.

Și vremea

Cum întreg sistemul de termoficare depinde, în principal, de temperaturile exterioare, căldura este ca un fel de ping-pong. Și asta pentru că, potrivit previziunilor meteorologice, după 3-4 zile de frig, vremea se va încălzi, temperaturile urmând să urce, în timpul zilei, și peste 20 de grade Celsius. Însă CET Hidrocarburi nu va mai opri căldura, chiar dacă temperaturile exterioare vor crește. „Chiar dacă se va încălzi afară, furnizarea căldurii nu se va mai sista. Cu siguranță se vor face reduceri din punctele termice, dacă va fi cazul. Însă asociațiile de proprietari sunt contorizate și pot reduce consumul de căldură sau pot chiar să închidă robinetele cu totul. Depinde de fiecare asociație de locatari cum administrează situația”, ne-a informat Rodica Dobra, șef serviciu în cadrul CET Hidrocarburi.

Pe lege

CET Hidrocarburi a început livrarea agentului termic în municipiu în baza unei hotărâri de consiliu local din 2008 în care se specifică faptul că, dacă timp de trei nopți temperaturile coboară sub + 10 grade Celsius, se poate porni sistemul de termoficare al municipiului. Însă nu mai repede de 1 octombrie. Toate condițiile fiind îndeplinite, caloriferele ni se vor încălzi începând de joi dimineața.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor