Cine a decis să plece portarul Roncea de la „Moise Nicoară”?

De Monica Ardelean
85Comentarii
Cine a decis să plece portarul Roncea de la „Moise Nicoară”?
Portarul a declarat pentru Jurnal arădean şi www.aradon.ro care este opinia sa despre toate cele întâmplate.

De la protest am plecat direct spre biroul directorului. De ce a fost schimbat portarul Roncea şi cine a decis schimbarea care i-a înfuriat atât de tare pe elevi? Cei doi directori, Major Csaba şi directorul adjunct Maria Haş, au pasat discret problema purtătorului de cuvânt al Colegiului „Moise Nicoară”, abilitat să exprime punctul de vedere al instituţiei. „Nu fost decizia noastră, a fost decizia firmei de pază care are această politică de rulare a angajaţilor”, a specificat Adriana Filip, purtătorul de cuvânt al colegiului. Şi cum doamna director Haş încă nu părăsise biroul, am rugat-o să specifice dacă, în acest caz, a existat şi o solicitare din partea conducerii liceului de a-l muta mai repede pe portarul Roncea de la „Moise Nicoară”. Fără a da un răspuns clar şi răspicat la această întrebare, directorul adjunct a lăsat să se înţeleagă că această decizie a fost binevenită pentru că „portarul era prea prietenos cu elevii, dădea mâna cu ei”, ceea ce nu era bine pentru elevi pentru că portarul devenise, susţine directoarea, mult prea îngăduitori cu ei, ceea ce crea premisele unor abateri de la reguli.

Elevii susţin însă că era unul dintre cei mai severi portari, că era destul de greu să chiuleşti de la şcoală în perioada în care se afla el la intrarea în clădirea insituţiei. Cât despre relaţia de prietenie, elevii sunt de acord că acest agent de pază a reuşit să le intre în suflet. „Nu cred că e ceva rău că dădea mâna cu noi sau că era foarte prietenos cu fiecare dintre noi. Întotdeauna ne-a respectat şi a ştiut să impună regulile pe care le respectam şi noi”, spun elevii.

O parte dintre părinţi sunt de partea elevilor şi le susţin demersurile. „Am fost surprinşi şi noi de decizia conducerii. Era un agent de pază foarte strict şi în acelaşi timp foarte cald şi prietenos cu copiii. O să ne consultăm cu toţi părinţii şi dacă opinia celorlalţi este aceeaşi cu a noastră, o să facem demersurile pentru a încerca readucerea portarului Roncea la «Moise»”, a declarat reprezentanta părinţilor, Adela Cristea.

Ce spune portarul schimbat?

„Mi s-a reproşat, de către doamna director adjunct, că dau mâna cu elevii, că sunt prea prietenos”, a declarat pentru www-aradon.ro şi Jurnal arădean, agentul de pază Roncea. „Eu am încercat, în felul meu, să îi educ pe copii. Nu am vrut să fiu aspru şi dictatorial cu ei. Nu cred că aşa poţi să faci educaţie. Am încercat să fiu un adevărat educator, să le explic de ce nu e voie să facă un lucru sau altul. Am fost şi aspru cu ei, dar am rămas prieteni”, spune portarul.

O prietenie care ar putea să îl coste slujba, pentru că există un risc destul de mare să fie dat afară. „O să văd ce se întâmplă. Vreau doar să le mulţumesc elevilor pentru că m-au sprijinit şi să le spun că sunt prieteni adevăraţi”, a declarat Roncea, portarul care îi cunoştea pe nume pe toţi profesorii şi aproape pe toţi elevii din şcoală.85Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor