Cine poate schimba regula pentru Liceul Naţional de Informatică?

De Monica Ardelean
60Comentarii
Cine poate schimba regula pentru Liceul Naţional de Informatică?
© Soarta Mariei Paşcalău, în mâinile ministrului Educaţiei Foto: JA
Decizia Ministerului Educaţiei este singura care poate determina păstrarea actualei echipe la conducerea noului liceu arădean.

„Cu siguranţă va fi dată o soluţie în cazul memoriului transmis de doamna Maria Paşcălău de la Arad. În acest moment memoriul este în curs de evaluare, nu a fost încă formulat un răspuns”, au declarat miercuri, pentru Jurnal Arădean şi www.aradon.ro, reprezentanţii ministerului. E drept că încă nu au fost depăşite cele 30 de zile conferite de lege pentru formularea unui răspuns, dar situaţia destul de tensionată de la Arad ar impune parcă un răspuns ceva mai prompt.

Pro şi contra

Conform metodologiei în vigoare, directorii aflaţi pe funcţie în momentul organizării concursului, nu mai pot păstra postul dacă nu au participat şi câştigat concursul. În aceste condiţii, IŞJ Arad este obligat ca, în luna decembrie, să numească alte persoane în fruntea Liceului Naţional de Informatică. Singura derogare pentru situaţia specială de la noul liceu arădean poate veni de la Ministerul Educaţiei, care poate schimba şi regulile sau să decidă o derogare de la ele, pentru acest caz. La nivel de inspectorat şcolar judeţean, „a existat întreaga disponibilitate pentru a ajuta actuala echipă de la Liceul Naţional de Informatică să participe la concurs”, menţiona Claudius Mladin, în timpul unei conferinţe de presă, fapt de altfel apreciat chiar de directorul Maria Paşcalău. Doar că, acest cumul de obligaţii şi situaţii cauzate de înfiinţarea unui nou liceu nu putea fi rezolvat la nivel de IŞJ ci doar la nivelul unităţii de învăţământ, ceea ce a făcut imposibilă ca cei trei directori aflaţi pe funcţie să se poată ocupa în timp util de pregătirea concursului. Şi, ca atare, niciunul nu este pe lista candidaţilor.

Pe de altă parte, sunt şi directori, dintre cei care au participat la concurs, care susţin că nu e fair play să schimbi aceste reguli pe parcurs, doar pentru un singur liceu, chiar dacă este nou înfiinţat. Fiecare, susţin ei, au făcut eforturi mari pentru a se putea pregăti. Momentul ales de minister, la începutul anului şcolar, este unul foarte aglomerat pentru orice unitate de învăţământ.

Câteva întrebări

Va decide ministerul ca regula să fie schimbată, pentru Liceul Naţional de Informatică, pentru a lăsa şansa unui om de valoare să-şi ducă la bun sfârşit proiectul? Dacă nu, atunci vom avea proteste din partea colectivului de cadre didactice? Dacă da, vor exista reacţii din partea celorlalţi directori?60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor