Cod Portocaliu Hidrologic: toate primăriile județului Arad, în alertă!

De Valentin Goran
Cod Portocaliu Hidrologic: toate primăriile județului Arad, în alertă!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit în ședință extraordinară sâmbătă, 17 martie, la ora 11:00. S-a instituit serviciul de permanență la toate primăriile din județul Arad, pe perioada avertizărilor meteorologice și hidrologice.

Ședința extraordinară a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Arad pentru a se stabili măsurile ce se vor lua în cazul fenomenelor hidro-meteorologice periculoase. În momentul actual NU sunt atinse cotele de atenție pe râurile Mureș și Crișul Alb, în continuare urmând să se monitorizeze situația hidrologică pe cele două cursuri de apă.

Serviciu de permanență

„Toate primăriile județului au fost informate despre situația hidro-meteorologică din perioada următoare prin grija Centrului Operațional al ISU Arad, iar din ordinul Prefectului Horgea Florentina s-a instituit serviciul de permanență la toate primăriile județului, pe perioada avertizărilor meteorologice respectiv hidrologice. Ca și măsuri preventive ISU Arad a activat Grupa Operativă a inspectoratului începând din data de 18 martie, cu ora 06:00, pe toată perioada codului portocaliu hidrologic”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Arad.

Pregătiți pentru a interveni

De asememea au fost prealertate turele de serviciu din subunitățile ISU pentru a acționa în timpul cel mai scurt la nevoie și au fost verificate toate materialele, accesoriile și motopompele pentru a interveni operativ.

„Din ordinul doamnei Prefect pe perioada codului portocaliu hidrologic se vor raporta cotele pe cursurile de apă din 2 in 2 ore către Centrul Operațional al ISU Arad prin grija Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, iar primăriile vor monitoriza situația din Unitățile Administrativ Teritoriale urmând să raporteze din 4 in 4 ore dacă apar probleme sau nu”, au declarat repezentanții Prefecturii la finalul ședinței extraordinare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !