Coincidente… republicane

De Simion Todoca
„Simpla schimbare a conducerii PDL nu va salva partidul de la dezastru”
„Simpla schimbare a conducerii PDL nu va salva partidul de la dezastru”
Botează-se robul lui Băsescu, Partidul Noua Republică, în numele tatălui său, adică tot Traian Băsescu şi al dreptei cotroceniste, amin.

Suspect este că se botează exact cu o zi înainte de Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, iar invitatul de vază- oare, şi de bază ?- va fi Monica Macovei. A pregătit, cumva, Băsescu terenul pentru cei care vor pierde tren(d)ul duminică ? Mai că aşi putea să pariez că la marea lansare a Partidului Noua Republică nu preşedintele Mihail Neamţu va fi vedeta, ci, sub o formă sau alta, MRU, scopul programării botezului cu o zi înainte de Convenţia PDL fiind tocmai semnalul clar că menirea lui MRU nu este aceea de a prelua PDL de la Traian Băsescu, via Boc, ci de a asigura adăpost celor care, conform strategiei, trebuie să plece deîndată ce Vasile Blaga va fi declarat preşedinte.

Cum istoria se repetă, iată că vom ajunge din nou la o republică…populară sau, mai degrabă, la o „armată populară, armată din popor”, cum zice un mândru cântec ostăşesc. Adică, armata lui Băsescu, pe care o va prelua imediat după ce îşi va termina mandatul de chiriaş la Cotroceni. Pentru că, precum Iliescu, Băsescu nu va ieşi din politică decât cu picioarele înainte, adică acele membre inferioare pe care matelotul le-a folosit întotdeauna, dotate cu bocanci cu ţinte, pentru a tropăi prin politica românească.

Dar, să nu deviem de la subiect, adică marea „confruntare” de duminică. Nu cred că , indiferent cine va câştiga, se vor auzi rostite jurăminte de credinţă şi unitate veşnică, pentru că asta ar însemna condamnarea definitivă a partidului. Salvarea sa nu mai poate veni prin simpla schimbare a conducerii, dacă aceasta nu este dublată de o curăţenie generală, o rupere fără echivoc. Chiar dacă este doar de faţadă, pentru ochii electoratului, după cum tot de faţadă vor fi torentele de acuze revărsate asupra celor care au subordonat total partidul, acţionând orbeşte la comenzile lui Traian Băsescu. „Vom păstra o relaţie normală cu preşedintele ţării, însă doar PDL va decide, de acum încolo, ce are de făcut”. Am „citat” din viitorul discurs al preşedintelui ales al PDL.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !