Ioţcu l-a dat în judecată pe Ţolea

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
3Comentarii
Ioţcu l-a dat în judecată pe Ţolea
Preşedintele l-a chemat în instanţă pe înlocuitorul lui. Motivul îl reprezintă nişte imagini filmate în CJA.

Situaţie fără precedent în Consiliul Judeţean Arad (CJA). Preşedintele Nicolae Ioţcu, arestat într-un dosar de trafic de influenţă şi suspendat din funcţie, l-a dat în judecată pe Adrian Ţolea, vicepreşedintele instituţiei judeţene care a preluat atribuţiile preşedintelui. Motivul de scandal îl reprezintă imaginile înregistrate de camerele de luat vederi montate în interiorul CJA. Totul a început în 24 iulie, exact în ziua în care Ioţcu a fost arestat. „În 24 iulie am primit o cerere din partea avocatului care îl reprezintă pe domnul Ioţcu. Atunci s-a cerut Consiliului Judeţean Arad contractele care erau în discuţie referitoare la dosarul în care preşedintele este cercetat. Atunci s-a stat până seara târziu în instituţie, i-am dat toate documentele solicitate. Am mers pe ideea că, dacă are domnul Ioţcu nevoie de ele pentru apărare, să i le punem la dispoziţie”, explică Ţolea. Ulterior, în 30 iulie, a venit o nouă cerere din partea avocatului lui Ioţcu. De această dată se solicita situaţia deplasărilor în teren a lui Cristian Drăgan, fostul administrator al judeţului, al lui Adrian Nedelciu, directorul tehnic suspendat din funcţie, şi a Nadia Raluca Lucaci, şeful departamentului de achiziţii. Iar perioada pentru care a fost solicitată situaţia deplasărilor a fost cea cuprinsă între anii 2011 şi 2015. În plus, în respectiva cerere s-au solicitat şi înregistrările camerelor de luat vederi din interiorul CJA pentru data de 28 iulie, între orele 8:00 şi 16:00.

Pe 30 de zile

Răspunsul trimis de CJA către avocatul lui Ioţcu a fost semnat de Ţolea. „Referitor la informaţiile privind deplasările în teren, am trimis avocatului un răspuns în care am spus că acestea vor fi transmise, însă numai în termen de 30 de zile. Pentru că este foarte greu să aduni toate informaţiile de pe o perioadă de cinci ani de zile, cum ne-au fost solicitate. În ceea ce priveşte înregistrările camerelor de securitate, am răspuns că acestea nu reprezintă informaţii de interes public, dar vor fi puse la dispoziţia organelor competente dacă vor fi solicitate. Pentru acest motiv am fost dat în judecată, că nu am fost de acord să furnizăm imaginile”, spune Ţolea.

La judecătorie

Procesul în care Ioţcu l-a chemat în judecată pe Ţolea va fi judecat de Judecătoria Arad. „Mă voi apăra în faţa judecătorilor pentru că cererea respectivă nu mi se pare a fi una legală, imaginile camerelor de luat vederi nu reprezintă informaţii de interes public”, a spus vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA.

______________________________________

UPDATE | O primă înfrângere. Procesul în care Ioţcu l-a chemat în judecată pe Ţolea a fost judecat de Judecătoria Arad chiar marţi, 18 august. „Mă voi apăra în faţa judecătorilor pentru că cererea respectivă nu mi se pare a fi una legală, imaginile camerelor de luat vederi nu reprezintă informaţii de interes public”, a spus vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA. Iar decizia judecătorilor pare să îi dea dreptate. Nicolae Ioţcu a înregistrat prima înfrângere în lupta pe care o duce în instanţă cu Adrian Ţolea. Judecătorii au decis: „Respinge cererea formulată de petentul Ioţcu Petru Nicolae în contradictoriu cu intimatul Consiliul Judeţean Arad pentru asigurare de dovezi. Fără cheltuieli de judecată. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, apel ce se poate depune la Judecătoria Arad”. Şansa lui Ioţcu mai stă în apelul ce, cu siguranţă, va fi înaintat de avocaţii săi.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor