Mai au de tras pentru canalizare

De JA-A.B.D.
Inspecţie pe conductele din cartierul Sânicolaul Mic Foto: A.B.D.
Inspecţie pe conductele din cartierul Sânicolaul Mic Foto: A.B.D.
Arad. Primarul Aradului susţine că lucrările în Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic nu pot fi considerate finalizate.

Ultimul cartier care a scăpat de muncitori, utilaje şi săpături, din cele trei care au avut parte de modernizare şi introducere a canalizării pe bani de la Banca Mondială este Gaiul. În Sânicolaul Mic, recepţia lucrării s-a făcut de câteva luni bune, iar locuitorii cartierului au trecut de mult la branşarea la sistemul de canalizare. În Bujac, Compania de apă a dat undă verde la începutul săptămânii trecute pentru branşarea la reţeaua de canalizare din cartier, lucrarea fiind recepţionată de beneficiar, după verificări. Locuitorii din Gai au intrat şi ei în week-end în linie dreaptă, de vineri cei de aici putându-se lega la reţeaua de canalizare. Dar lucrările nu sunt nici pe departe gata. Până când întreaga lucrare să fie considerată încheiată vor mai trece alte câteva luni.

Vin şi garanţiile

Edilul local susţine că, în toate cele trei cartiere, lucrările au parte de garanţii reţinute din banii constructorilor.

Toate problemele apărute în cazul acestor trei mari lucrări vor trebui reparate pe cheltuiala constructorilor în termenul fixat pentru garanţie. Iar probleme sunt, dacă ar fi să aruncăm doar un ochi în Sânicolaul Mic sau Bujac, unde parte din investiţii se … surpă. De pildă, lista de obiecţii în Sânicolaul Mic s-a întins pe câteva zeci de pagini!

„Parte din banii de garanţie se vor restitui în termenul de un an, dacă nu apar probleme, după care urmează alte operaţiuni care ţin de această lucare. Efectiv de la predarea lucrării şi până la momentul la care ea este considerată încheiată total trec câţiva ani”, a mai precizat Falcă.

Încă pe BERD I

Pentru a-şi susţine spusele, primarul a precizat, de pildă, faptul că în cazul lucrării BERD I, care a vizat principala arteră de circulaţie din Vlaicu până la Boul Roşu (reabilitarea liniilor de tramvai, a carosabilului şi a trotuarelor), deşi investiţia s-a finalizat de mult, încă mai sunt acte de completat, aşa că nu se poate vorbi de finalul lucrării.

 Canalizare, din 1 iunie, in Sanicolaul Mic0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !