Marin Lupaș acuză: risipă de bani la Festivalul de Științe Umaniste

De Monica Ardelean
2Comentarii
Marin Lupaș acuză: risipă de bani la Festivalul de Științe Umaniste
ARAD. Un eveniment de cultură, apreciat și lăudat, care a umplut până la refuz sala cinematografului Arta: Festivalul de Științe Umaniste.

Organizat de către Centrul Municipal de Cultură, festivalul continuă să provoace discuții și reacții. Nu cele legate de impactul cultural, ci discuții despre bani publici, costuri și bugete. Să fi devenit cultura o modalitate atât de profitabilă de a face bani?
Din declarațiile consilierului local PSD, Marin Lupaș, cultura devine o sursă de profit mai ales dacă în calcul sunt luați banii publici. Consilierul PSD face referire, în acest context, la firma specializată în servicii de design și identitate eveniment, care a fost contractată pentru acest festival: „Consider scandalos faptul că a fost cheltuită o sumă de peste 10.000 de lei pentru «servicii design şi identitate eveniment». Nu cred că este normal ca persoana sau firma care realizează grafic aceste afişe, invitaţii şi fluturaşi să primească mai mulţi bani decât Liiceanu şi Patapievici la un loc! Sunt convins că suma putea fi mult mai mică. La fel, consider scandaloasă şi nejustificată suma de 27.542 de lei folosită pentru materiale promoţionale legate de acest eveniment. Consider că aceşti bani, care sunt bani publici, puteau fi folosiţi mult mai bine şi mai eficient pentru încurajarea şi promovarea culturii locale, a tinerilor artişti arădeni sau a celor consacraţi. Maniera aceasta de a cheltui banul public este nu doar scandaloasă, ci şi extrem de dubioasă”, a punctat Lupaș.

Pe lista cheltuielilor, solicitată de către Lupaș și pusă la dispoziție de către Centrul Municipal de Cultură, s-au regăsit și sumele pe care fiecare dintre invitați le-a primit, sume de altfel prezentate în cotidianul și pe site-ul nostru, cheltuielile de transport, serviciile de sonorizare etc.

Totul a costat 100.000 lei, deși erau alocați pentru eveniment 200.000 lei, iar consilierul local se întreabă dacă nu cumva interesul manifestat de către consilieri pentru aceste cheltuieli a contribut la înjumătățirea sumei: „Mă întreb dacă suma iniţială de 200.000 de lei alocată evenimentului ar fi fost înjumătăţită dacă noi nu am fi solicitat informaţii despre modul în care sunt utilizaţii banii publici?”, se întreabă consilierul municipal Marin Lupaş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor