Medicul care i-a pensionat pe cei 70 de arădeni din Penitenciar, arestat

De Adriana Barbu
6Comentarii
Medicul care i-a pensionat pe cei 70 de arădeni din Penitenciar, arestat
Tribunalul Timiş a decis, potrivit Mediafax, ca medicul de la Spitalul Militar Timișoara, acuzat că a pensionat zeci de persoane luând mită, să fie arestat pentru 30 de zile.

TIMIȘOARA. Medicul Eugen Silviu Poșiar, șeful Secției Medicină Internă la Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara, acuzat, potrivit Mediafax, că a luat mită de la mai mulţi angajați ai Penitenciarului Arad, pentru a-i pensiona anticipat, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată joi de Tribunalului Timiș care a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului Poșiar.
Revenind la acuzele aduse cadrului medical, potrivit unui comunicat transmis de DNA, medicul Eugen Silviu Poșiar este acuzat de luare de mită și de trafic de influență.
Mediafax indică, în plus, faptul că „potrivit rechizitoriului, din luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, deoarece pensia era aproximativ egală cu venitul salarial. Astfel, în schimbul unor sume de bani, persoanele care doreau să se pensioneze în acest fel apelau la medicul Eugen Silviu Poșiar”.

Afecțiuni cardiace nereale
Tot în rechizitoriul formulat de DNA şi citat de Mediafax se mai arată faptul că „în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a <solicitanților>, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective <apt limitat>, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie”.
De o astfel de procedură (pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale) au beneficiat ori au inițiat demersuri de gen un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad, care au vârste cuprinse între 40-48 ani.
Acuzele DNA merg și mai departe. Procurorii susțin că, „în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, medicul a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei. De asemenea, a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale”.

Sute de mii de euro
În urma perchezițiilor desfășurate miercuri la locuința medicului angajat la Spitalul Clinic Militar din Timișoara au fost găsiți, în seif, peste 150.000 de euro.

Mai mulți angajați ar fi fost pensionați pe caz de boală de către un medic reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Medicul care ar fi pensionat pe caz de boală mai mulți angajați ai Penitenciarului Arad este dr. Eugen Poșiar, șeful secției Interne din cadrul Spitalului Militar...
Procurorii DNA Timișoara precizează că 70 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, din cadrul Penitenciarului Arad au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens.Atenția procurorilor DNA Timișoara a fost fixată pe Penitenciaru...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor