O expoziţie inedită, de ultimă generaţie, la UAV

Reactualizat la:
1Comentariu
O expoziţie inedită, de ultimă generaţie, la UAV
© Expoziţia de utilaje de ultimă generaţie la parterul Compexului M Foto: A.B.
„Campus KNIT”, organizată în perioada 25-27 octombrie, la parterul Complexului M. Expozanţii: compania japoneză SHIMA SEIKI şi cele mai moderne utilaje din domeniul textil.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit expoziţia Campus KNIT, timp de trei zile, între 25-27 octombrie, la parterul Complexului M. O expoziţie de ultimă generaţie, inedită, în care expozanţii au fost compania japoneză SHIMA SEIKI şi ale sale cele mai moderne utilaje din domeniul textil. Expoziţia s-a bucurat de succes, la ea fiind prezenţi oameni de afaceri din ţară şi străinătate, studenţi, cercetători din industria textilă care şi-au manifestat interesul pentru utilajele expuse. Şi toţi s-au arătat mulţumiţi: de la gazde, la oaspeţi şi vizitatori. Ca atare, viitorul ar putea să sune bine. Ce spun cei implicaţi?

„Universitatea Aurel Vlaicu a semnat un protocol cu firma japoneză pentru a face o prezentare acestor utilaje la universitatea noastră. Este un protocol care va aduce beneficii ambelor părţi pentru că au venit foarte mulţi angajatori, foarte mulţi oameni de afaceri, care au solicitat studenţi, ce ar urma să meargă în practică şi care să le fie pe viitor angajaţi. Sperăm într-o colaborare fructuoasă de acum încolo cu această firmă venind, totodată, în întâmpinarea oamenilor de afaceri, dar şi în întâmpinarea studenţilor. Mulţumim domnului profesor universitar doctor Ionel Barbu, care a mediat această apropiere de firmă şi această colaborare”, a declarat despre acest eveniment rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile.

Masayuki Takenka, asistent manager -Global Sales Group al firmei Shima Seiki, a ţinut la rându-i să mulţumească „foarte mult de această oportunitatea care ni s-a deschis. Piaţa românească este foarte importantă pentru noi, suntem aici pentru această oportunitate. Avem acum posibilitatea de a prezenta aceste utilaje pe piaţă. După cum se ştie, pe piaţă, din acest punct de vedere, toţi avem probleme cu forţa de muncă tânără. Pentru viitor sperăm că tinerii vor veni spre noi, vor cunoaşte tehnologia noastră nouă, produsele noastre şi le vor folosi pe viitor”.

Şi oamenii din spate

„Ne aflăm în faţa unei expoziţii de maşini de tricotat rectilinii, programabile. Această acţiune a fost realizată cu ajutorul colegului nostru de la Piatra Neamţ, domunl Cristi Herbert, şi cu ajutorul firmei Shima din Italia. Aceste maşini sunt de ultimă clasă, din punct de vedere al calităţii şi al productivităţii. Am avut posibilitatea să venim cu studenţii, să vadă cum funcţionează aceste maşini şi, apoi, într-o sală la etajul 1 s-au făcut demonstraţii de proiectare a produsului şi de programare a acestor maşini. Din discuţiile pe care le-am avut cu firma organizatoare, şi dânşii sunt mulţumiţi pentru partea comercială a acţiunii. Au venit mulţi agenţi economici din partea de vest a ţării, din Ungaria, Serbia, Croaţia, care ne-au solicitat absolvenţi pentru fabricile lor. Într-un cuvânt a fost un real succes şi, după părerea mea, o acţiune care a mobilizat foarte multe utilaje, bani, oameni şi, în felul acesta, universitatea noastră este mai cunoscută în partea de vest a ţării şi în vecini”, a completat importanţa evenimentului Ionel Barbu, profesor universitar al Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad.

imag1513

imag15111Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor