Pasajul din Micălaca, tot în „scandaluri”

De Alin Gherasim
14Comentarii
Pasajul din Micălaca, tot în „scandaluri”
Pare că firmele de construcţii şi-au propus să nu „aprobe” demararea lucrărilor la pasajul din Micălaca.

Şi asta pentru că, dacă au fost solicitate atât de multe clarificări, înseamnă că cerinţele din caietul de sarcini au fost ambigue. Trecând peste acest aspect, lucrurile care au ţinut pe loc licitaţia sunt, însă, altele: contestaţiile.
Trei deja
Prima contestaţie a fost depusă în luna august a anului trecut. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să aprobe, în parte, contestaţia. A doua contestaţie a fost depusă în luna septembrie a anului trecut. Aceasta a primit răspuns în data de 27 octombrie, CNSC admiţând, tot în parte, solicitările depuse de firma contestatoare. Ultima dintre contestaţii a fost depusă în luna februarie a acestui an. De această dată, în răspunsul dat în luna martie, în data de 12, cei de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au decis să respingă, în tot, cererea depusă de una dintre societăţile interesate de licitaţie. Doar că, la fel ca şi celelalte contestaţii, şi aceasta poate fi atacată în instanţă. Drept urmare, până când firmele înscrise la această licitaţie nu vor finaliza toate demersurile pe care le au la îndemână, nu vor începe lucrările de realizare a pasajului din Micălaca.

Odată finalizată telenovela contestaţiilor şi a luptelor în instanţă, finalizarea pasajului va intra în linie dreaptă. Societatea care va fi declarată câştigătoare va avea la dispoziţie un an de zile să finalizeze toate lucrările. Ţinând cont de modul în care se lucrează la noi, cel mai probabil, lucrarea va fi gata într-un an şi jumătate, poate chiar doi ani. Dar, totuşi, un prim pas ar fi începerea lucrărilor rămase de executat. Ce va fi, vom vedea.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor