„Răpirile”, varianta pastorului

De C.C.
79Comentarii
„Răpirile”, varianta pastorului
Pastorul spune varianta sa, părinţii fetelor spun varianta lor. Între timp, poliţiştii au deschis dosar.

După câteva ore de audieri, fostul pastor din Arad, acuzat că a încercat să răpească două eleve de pe stradă, a fost lăsat să plece acasă. Bărbatul de 70 de ani nu recunoaşte că ar fi avut intenţia să profite de copile şi spune că el a dorit doar să o ducă pe una dintre ele până acasă, pentru că afară ploua. Părinţii susţin însă că individul le-ar fi ademenit şi că ar fi vrut să le bage cu forţa în maşină.
„M-am apropiat de el, de copil, fără să-l ating. Era o fetiţă. I-am zis: «nu vrei să te duc?», pentru că ştiam că spre cartierul Bujac merg aproape toţi… Trecând pe-acolo m-am oprit, m-am adresat ei, să o ajut: «nu vrei să mergi acasă?» – Ea: «nu, că aştept că vine mami şi mergem cu autobuzul.» Bun! Ciao şi am plecat. Fără să o ating, fără să o ameninţ şi fără să îi promit nimic… cei care m-au acuzat să vină la detectorul de minciuni…”, a declarat Constantin Angheluţă.

Ce spun părinţii copiilor

Bărbatul, care şi-a petrecut, miercuri seara, câteva ore în sediul Poliţiei, oferind explicaţii, ar fi fost indicat de către una dintre fetiţe ca fiind cel care a încercat să o convingă să urce la el în maşină. Mai mult, părinţii elevelor susţin că fetele le-au povestit că bărbatul ar fi avut alte intenţii, fiind foarte determinat să le urce în maşină. Una dintre mamele celor două fetiţe susţine că: „i-a repetat, de nenumărate ori, să meargă cu el cu maşina acasă şi fetiţa a refuzat şi s-a tot îndepărtat de el şi el tot mergea şi îi întindea mâna şi îi spunea că e om bun, că el nu vrea să îi facă niciun rău şi a insistat mult de tot şi cealaltă fetiţă a fost luată în braţe şi aproape băgată în maşină…” Şi cealaltă mamă a povestit prin ce a trecut fetiţa ei: „s-a dat jos din maşină, a prins-o de ghiozdan, i-ar fi zis «hai cu mine că te duc într-un loc frumos», ea a zis «nu, că merg la şcoală», domnul a mers după ea şi a prins-o de mână şi a tras-o. Apoi ea i-a tras un picior, a fugit şi a intrat în şcoală, că era foarte aproape de şcoală”.

I-au povestit învăţătoarei

Acuzaţiile sunt întărite şi de directorul şcolii, care susţine că fetele i-au povestit totul învăţătoarei imediat după ce ar fi fost abordate, pe stradă.

„Învăţătoarea unor eleve de clasa a III-a m-a anunţat că, din discuţiile cu două eleve din clasă, a aflat că cele două au fost acostate pe stradă, pe nişte străzi din jurul şcolii, în două zile diferite, de un bărbat cărunt. Ambele ne-au spus că li s-a cerut să meargă cu el, că o să le cumpere jucării şi bomboane. Nici vorbă că a vrut să le ajute, oricum, mi se pare o atitudine deplasată şi este un om bolnav cel care face aşa ceva”, a precizat Marius Gondor, directorul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş” Arad.

Pun rămăşag

De cealaltă parte, rudele suspectului şi vecinii pun rămăşag că bătrânul nu ar fi capabil de aşa ceva. „El ar fi în stare să facă aşa ceva? Nu cred, că suntem oameni pocăiţi, chiar dacă nu suntem în relaţii bune, suntem pocăiţi, cu frică de Dumnezeu”, a spus cumnata bărbatului. „Costică? Nu ştiu să spun ce aptitudini are el, acuma, poate s-o fi copt, poate e infirm, nu ştiu, nu e cu noi, la biserică, împreună…”, spune fratele lui Constantin Angheluţă. Întrebat dacă fratele său ar fi putut face aşa ceva, fostul pastor, de 84 de ani, a spus: „Nu ştiu, eu am bicicletă”.

După patru ore la Poliţie, la audieri, omul a fost lăsat să plece acasă, deoarece dovezile strânse împotriva lui sunt insuficiente, deocamdată.

„Am fost sesizaţi prin plângere de părinţii a două minore despre faptul că acestea ar fi fost acostate, în apropierea şcolii, de un bărbat care se deplasa într-un autoturism. La mai puţin de două ore de la sesizare poliţiştii au reuşit identificarea celui bănuit de comiterea faptei”, a precizat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. În acest caz s-a deschis dosar de cercetare pentru pentru tentativă de lipsire de libertate.

Protecţie pentru copii

Pe de altă parte, părinţii celorlalţi elevi sunt şocaţi şi cer ca autorităţile să se implice mai mult în protejarea copiilor: „Nu ştim ce să credem, că un sâmbure de adevăr este, adevărul că ne temem pentru siguranţa cpiilor, ar trebui ca Poliţia să se implice mai mult în siguranţa copiilor”.

 

Articole pe aceeași temă:

Un părinte reclamă pe Facebook o tentativă de răpire a copilului său

Un pastor neoprotestant, principalul suspect în cazul „răpirilor” de la fosta Şcoală Generală nr. 4

Suspectul în cazul tentativelor de răpire a două eleve, cercetat în stare de libertate79Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor