Studentii UAV, la finalul stagiilor de practica

De Monica Ardelean
Studentii UAV, la finalul stagiilor de practica
ARAD. Final și evaluare pentru studenții Universității „Aurel Vlaicu” din Arad care au participat la al treilea stagiu de practică în cadrul proiectului “Programul de practică pentru studenţi: Protecţia copilului – de la teorie la practică” (PractiPASS), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, POSDRU 90/2.1/S/61957.

Stagiile de practică desfășurate în instituțiile gazdă oferă studenților posibilitatea de a face primul pas către viața activă printr-un contact direct cu mediul de muncă real. “Stagiile de practică la care am participat m-au ajutat să îmi formez o părere obiectivă despre cum trebuie să îș desfășoare activitatea un asistent social, cum trebuie să trateze fiecare caz și cum trebuie să se descurce un profesionist în fața unor situații dificile. Consider că sunt mult mai bine pregătită acum să fac față sarcinilor pe care le presupune un loc de muncă în domeniul protecției copilului”, ne declară C.E., una dintre studentele implicate în cadrul proiectului. Noua metodologie pe care se fundamentează organizarea stagiilor de practică oferă studenților atât instrumente utile de practică, cât și un cadru care permite dezvoltarea competențelor recunoscute pe piața forței de muncă. “Sunt sigură că experiența pe care am acumulat-o la locul de practică îmi va fi de un real folos în viitor. Am obținut informații noi și utile, iar tutorii și profesorii ne-au sprijinit și îndrumat pe toată perioada activității noastre. Sunt bucuroasă că am putut să particip în acest proiect.” (M.C., studentă la specializarea Asistență Socială).

Ce urmează

În semestrul următor, studenții vor fi implicați în elaborarea și implementarea unor proiecte care vizează activități de voluntariat în serviciile de protecție a copilului, propuneri de măsuri de protecție pentru copilul aflat în dificultate și activități didactice pentru copii. Studenții au astfel posibilitatea să aplice în situații concrete cunoștințele dobândite pe parcursul stagiilor de practică și să dovedească responsabilitatea și angajamentul pentru o acțiune proiectată și implementată de ei înșiși. Acțiunea se va desfășura până în luna iulie a anului curent, iar la final va fi elaborat un raport care va cuprinde exemple de bune practici în domeniul implementării proiectelor cu obiective specifice privind protecția copilului.

CITESTE SI:

Investitie de milioane de euro la UAV

Provocarea matematicii la UAV0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !