Termenul dat de Ponta pentru autostrada: inaintea ungurilor

De Simion Todoca
16Comentarii
foto Simion Todoca
foto Simion Todoca
ARAD. Nereuşind să-şi atingă, din cauza ploii, obiectivul de a verifica la faţa locului situaţia autostrăzii Arad- Nădlac, premierul Victor Ponta ne-a spus, la conferinţa de presă de la Astoria- de după întîlnirea cu oamenii de afaceri- „termenul” finalizării: înainte ca ungurii să ajungă cu autostrada la Nădlac. Adică, în primăvara-vara lui 2015. Nu mai revenim asupra motivelor, invocate de mult prea multe ori şi exploatate „la sânge” politic de către actualii şi foştii guvernanţi.

Pasajele : rămâne cum am stabilit

Adică, spune vicepremierul Liviu Dragnea, la unul se lucrează şi va fi terminat în perioada următoare, însă cazul celui de al doilea este extrem de sensibil: firma care a început lucrarea, deşi este în insolvenţă, nu vrea să renunţe la contract şi trage de timp, astfel că nu se poate organiza licitaţie, deşi banii sunt pregătiţi. Am aflat- un lucru foarte „important” pentru arădeni : ce se întâmplă cu autostrada Comarnic- Braşov. Nu că am fi vrut, însă, ca de obicei, presa „oficială”, adică centrală, după bunul ei obicei, s-a bulucit să întrebe orice nu avea nicio legătură cu Aradul, întrebări la care premierul a răspuns de zeci de ori la Bucureşti. Arăspuns şi la Oradea şi la Timişoara şi oriunde vreţi.Chiar aşa, când vin la Arad, Oradea sau Timişoara mahării de la Bucureşti, nu ar fi de bun simţ ca presa centrală să-i lase pe cei de pe plan local să întrebe şi ei cam ce intenţionează înaltele personaje să facă pentru oraşele respective ? Nu de alta, dar după ce se termină întrebările presei „oficiale” înaltele feţe spun „vă mulţumim, la revedere”.

Una albă, una neagră

Aşadar, premierul Victor Ponta a venit cu mai mulţi miniştri pentru două ţinte, din care- cum am arătat- una a fost ratată. A doua, culegerea de impresii privind efectul măsurilor de ordin economic luate de către Guvern, se pare că a fost atinsă, în urma discuţiilor cu oamenii de afaceri. Cu ce ne-am ales noi, arădenii? Pe scurt : CET este în subordinea Primăriei, iar Guvernul nu are cum să dea o mână de ajutor, din moment ce nu i l-a solicitat nimeni.(Ca paranteză, dacă Falcă ar cere ajutor, l-ar primi ?); Guvernul dă bani pentru toate şcolile a căror reabilitare sau construire a demarat în 2007 şi după aceea au fost abandonate din punct de vedere al finanţării. Absolut pentru toate, minus cele care, conform legii, nu sunt nici în car, nici în căruţă, cazul a trei şcoli din Arad.Cine se face vinovat de faptul că respectivele clădiri au situaţie neclară ? Vorba unuia dintre candidaţii la Preşedinţia României : „Ghinion”.

În loc de Post Scriptum

Şeful Jandarmeriei a declarat că nimeni nu şi-a asumat organizarea mitingului „spontan” din faţa Hotel Astoria, astfel că, nefiind autorizat, jandarmii le-au spus oamenilor să circule. Ceea ce respectivii au făcut, dar numai după ce au aflat că au stat ca fraierii în ploaie, aşteptându-l pe Ponta, pentru că acesta era demult înăuntru, la întâlnirea cu oamenii de afaceri. Lăsând pancartele acolo, în ploaie.Oricum, am constatat cu mare satisfacţie că societate civilă începe să mişte, din moment ce 95% dintre protestatari însemna minori şi oameni ai străzii. Dacă până şi aceştia au conştientizat că e democraţie, e bine !16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor