Vezi cine sunt noii directori de școli

De Ardelean Monica
48Comentarii
Vezi cine sunt noii directori de școli
La două colegii din Arad, CN „Vasile Goldiș” și CN „Dimitrie Țichindeal” au apărut nume noi în echipele de conducere.

An de an, la finalul lunii august, directorii de școli așteaptă să vadă dacă vor fi sau nu vor mai fi directori în noul an școlar. Consiliul de Administrație al IȘJ poate decide sau nu detașarea pe funcție pentru încă un an a aceluiași director. Cu excepția cazurilor în care e vorba de pensionare sau de un refuz ferm din partea fostului director de a mai rămâne pe funcție pentru încă un an, schimbările se pot face și la cererea primăriilor sau a consiliilor de administrație ale școlilor sau pur și simplu ține de decizia celor de la IȘJ. Dat fiind că nici un director nu și-a ocupat postul prin concurs, orice nouă numire la finele mandatului de un an este legală, chiar dacă uneori nu este neapărat și justificată.

Schimbări la două colegii naționale

De la 1 septembrie, Colegiul Național „Vasile Goldiș” va avea ca director pe fostul deputat, inspector școlar general și lider de sindicat, Marius Gondor, în timp ce la Colegiul Național „Dimitrie Țichindeal” a fost numit un nou adjunct, fostul inspector de fizică, Ioan Stan, care va face echipă cu directorul actual Sorin Haiduc.

Schimbări de echipă

Nume noi la Liceul cu Program Sportiv din Arad unde va ocupa postul de director Gheorghe Mandache. Acesta va face echipă cu Lucia Bogdan ca și adjunct. Nume noi și la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” care va fi condusă de către Flavia Frățilă împreună cu adjunctul Viszhanyo Aurelia. Și tot director nou va fi și la Liceul Tehnologic „Caius Iacob” din Arad, unde a fost detașată pe funcție Lucica Deac, în timp ce la Liceul Baptist va ocupa funcția de adjunct Estera Bogoșel. Sigura școală care încă este în căutare de adjunct este Școala Gimnazială „Aron Cotruș” condusă și anul viitor de către directorul Daniel Tocoianu.

Echipa de la Liceul Național de Informatică

Noul liceu al Aradului va fi condus, așa cum era de așteptat de către Maria Pașcalău împreună cu directorii adjuncți Daniela Lazăr și Laura Orban, aceasta din urmă fiind fostul director al fostului liceu „Iuliu Maniu”.

Schimbări în județ

Nu mai puțin de 18 unități școlare din județ vor avea noi directori pentru anul școlar ce va începe în septembrie. Liceul din Sebiș va fi condus de către Bărbătei Romulus, cel din Gurahonț de către Petroman Nicoleta, împreună cu adjunctul Mariana Cuț, cel din Ineu va avea ca director pe Cristina Preda care va face echipă cu Marius Truț și Liliana Nemeș, în timp ce la Liceul Tehonolgic din Hălmăgiu revine Victor David. La Chișineu Criș singura modificare este a adjunctului de la Liceul „Mihai Veliciu”, post care va fi ocupat de către Cristina Badea.

Tot directori noi vor fi și la școlile gimnaziale din Apateu (Claudiu Vlad), Șeitin (Gheorghe Zavoda), Mișca (Mariana Botaș), Agrișu Mare (Adriana Bulzan), Chisindia (Geanina Rus Mercea), Groșeni (Ovidiu Drila), Zăbrani (Ramona Ardelean), Seleuș (Crișan Teodor), Șilindia (Ciubuca Anamaria), Vărădia de Mureș (Maria Roana Jurcoane), Semlac (Landina Giurgiulescu) și Lupșa Cristina la Școala Gimnazială din Moneasa.

Schimbări la grădinițe

Trei grădinițe, două din municipiu și una din județ vor avea directori noi. Grădinița PP Furnicuța (nr.10) va fi condusă de către Mariana Cișmașiu, Grădinița PP Prieteniei (nr.16) de către Ramona Șarga iar Grădinița PP din Pecica de către Tatiana Moș.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor