115 incendii într-o lună

De Ioana Costas
115 incendii într-o lună
115 incendii au avut de stins pompierii arădeni, dintre acestea majoritatea fiind incendii de vegetaţie uscată.

Au avut de lucru, nu glumă. 69 dintre cele 115 misiuni de stingere a incendiilor au fost incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale, mirişte şi litiere, iar suprafeţele arse de foc au variat între 50 de metri pătraţi la 10 hectare. La misiunile de stingere a incendiilor au participat subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, precum şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) ale unităţilor administrativ teritoriale. Din numărul total de misiuni, 562 de misiuni au fost executate de subunităţile inspectoratului, 167 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă singure, iar 10 misiuni au fost efectuate în cooperare ISU cu SVSU. „În perioada 1 – 31 iulie subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al Judeţului Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Arad, au executat 739 de misiuni din care 115 misiuni de stingere a incendiilor, 572 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD – sunt incluse şi misiunile SMURD Nădlac şi SMURD Vinga – 7 intervenţii pentru descarcerarea persoanelor, 25 de intervenţii de asistenţă a persoanelor, precum şi 20 de alte tipuri de misiuni. Au mai fost efectuate 18 deplasări fără intervenţie şi în 12 cazuri echipajele au fost întoarse din drum”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

24 de misiuni pe zi

Potrivit statisticilor ISU Arad, în luna iulie au fost executate o medie de 24 misiuni de intervenţie pe zi. Astfel, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, misiunile de intervenţie au crescut cu 24 la sută. Din cele 167 de misiuni executate de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, 132 de misiuni sunt de tip SMURD şi au fost executate de către SVSU Nădlac (88 de misiuni) şi SVSU Vinga (44 de misiuni). Pe timpul intervenţiilor executate de către echipajele SMURD au fost asistate 610 persoane, din care 528 de adulţi şi 82 de copii.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !