14 drogati la urgente

De Simona Butaru
Reactualizat la:
1Comentariu
14 drogati la urgente
ARAD. Activitatea Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad pe anul precedent va fi discutată, săptămâna care vine, în cadrul Colegiului Prefectural.

În raportul înaintat Prefecturii, conducerea Centrului vine cu câteva informaţii clare legate de consumatorii de droguri (înregistrate la nivelul instituţiei).
„Numărul persoanelor care au accesat serviciile Centrului în anul 2014 este în creştere, fie că ne referim la accesarea directă (tineri, elevi, părinţii acestora) sau prin intermediul Serviciului de Probaţiune Arad”, se precizează în raportul înaintat Instituţiei Prefectului.
Concret, pe parcursul anului 2014, s-au înregistrat 14 urgenţe medicale datorate consumului de stupefiante, 15 persoane au fost internate pentru a face tratament, respectiv, s-au înregistrat 6 intervenţii DIICOT.
Raportul este destul de amplu, cuprinde atât seria lungă de acţiuni de prevenire pe care instituţia le-a desfăşurat în anul care a trecut, cât şi problemele şi dificultăţi întâmpinate la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad. De departe, poate cea mai „dureroasă” problemă este lipsa unui psiholog, în condiţiile în care, potrivit raportului, „în atribuţii intră şi oferirea serviciilor de consiliere psihologică. Serviciile psihologice au fost acordate de către psihologi specialişti din sursă externă în baza unor acorduri de colaborare încheiate cu aceştia”. Iar în cazul consumatorilor de droguri, terapia este esenţială.
Numărul arădenillor care au beneficiat de gama variată de servicii oferite de Centru este mult mai mare.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor