21 de investitori straini in martie!

De Simona Butaru
21 de investitori straini in martie!
Judeţul Arad, tot mai atractiv pentru investitorii străini. Ne clasăm pe locul al 6-lea în topul celor mai multe firme cu capital străin înfiinţate în martie.

ARAD. Judeţul Arad este tot mai atractiv pentru investitorii străini. Investiţiile străine ţin Aradul în topul ierarhiei naţionale a judeţelor în funcţie de numărul societăţilor nou înfiinţate cu participare străină. Concret, dacă în ianuarie s-au înfiinţat 15 firme noi cu participare străină, în februarie am avut 17, iar în martie au fost nu mai puţin de 21! Proporţional, 3,55% din firmele nou înfiinţate în ţară s-au stabilit la Arad, în luna martie. O statistică realizată acum, pune Aradul pe harta celor mai râvnite judeţe de către investitorii străini pe locul al şaselea.

Locul şase

Dar să vedem care au fost judeţele sau municipiile ale căror oportunităţi de afaceri i-au tentat, în martie, pe investitorii străini. Pe primul loc în top se regăseşte, cum era de aşteptat, Municipiul Bucureşti, cu 202 firme cu capital străin sau mixt. Pe locul al doilea în top s-a situat judeţul Timiş, cu 52 de firme cu participare străină. Pe locul al treilea figurează judeţul Ilfov, cu 34 de asemenea firme nou înfiinţate. Locul al patrulea este ocupat de judeţul Bihor, cu 30 de societăţi, iar locul următor este ocupat de Cluj, cu 22 de firme. Locul al şaselea în top este ocupat de judeţul Arad şi de judeţul Braşov, unde s-au înfiinţat, în ambele cazuri, 21 de firme cu participare străină. Clasate imediat sub judeţul nostru, la acest capitol, au fost Constanţa, Mureş şi Prahova.

Mai mulţi bani

În ceea ce priveşte valoarea capitalului social total exprimat în valută (suma tuturor aporturilor efectuate de asociați în vederea constituirii și funcționării societăţii comerciale), în judeţul Arad investitorii au adus mai mulţi bani decât în multe alte judeţe. Concret, în clasamentul judeţelor în funcţie de valoarea capitalului social subscris, ne situăm pe locul al patrulea! Primele poziţii în ierarhia naţională sunt ocupate de Municipiul Bucureşti, Timiş şi Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !