27 de străzi la asfaltat. Prima: 1 Decembrie

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
10Comentarii
Locuitorii de pe Constituţiei aşteaptă încă ca strada lor să facă cunoştinţă cu asfaltul Foto: JA
Locuitorii de pe Constituţiei aşteaptă încă ca strada lor să facă cunoştinţă cu asfaltul Foto: JA
Primăria a decis să reabiliteze străzile din PNDL pe banii săi, cu speranţa că va primi banii înapoi de la Guvern.

ARAD. În scurt timp vor intra în lucru mai multe străzi din Arad. Pe banii Primăriei Arad, care speră să-i recupereze de la Guvern. Câte străzi se regăsesc acum pe lista Primăriei Arad? 27. Mai exact, toate cele care au fost incluse, în trecut, în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PDNI), care ar fi trebuit reparate pe banii Guvernului şi care, ulterior, după vreo doi ani de scandaluri, au fost trecute tot de Guvern pe PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Doar banii mai lipsesc din calculele tuturor. Pentru că cele 8 milioane de euro necesare pentru reabilitarea străzilor cu pricina din Arad pe care Primăria Arad le aştepta de la Guvern nu au mai venit. De curând, Municipalitatea a primit prin acelaşi PNDL suma de… 400.00 lei. Ridicol de mică pentru a se apuca de oricare dintre străzi, cu excepţia celor mai mici de un kilometru. Totuşi, Primăria Arad a decis că e momentul să înceapă reabilitarea drumurilor aflate în stare avansată de degradare. Ca atare, a scos la licitaţie reabilitarea tuturor acelor străzi iar, conform anunţului făcut de primarul Gheorghe Falcă, licitaţia s-a încheiat deja iar săptămâna viitoare vom afla numele firmei care va asfalta străzile cu pricina.

„Am avut o finanţare de 8 milioane de euro, pe PNDI, acum avem 400.000 de lei. Am decis să începem totuşi lucrările pe banii noştri şi să îi recuperăm apoi. Noi am pus deoparte 6 milioane de lei pentru a demara lucrările. Vom decide, având în vedere această valoare, cu ce străzi vom începe lucrările de asfaltare. Probabil vom demara lucrările cu strada 1 Decembrie, dar voi insista şi pentru Hunedoarei”, a precizat edilul local.

Ce speranţe are Primăria că îşi va recupera banii care vor fi cheltuiți pe aceste lucrări? „Noi vom insista ca, până la urmă, Guvernul să-şi onoreze obligaţiile asumate. O să plătim avansul din bugetul nostru şi vom aştepta să primim banii înapoi. Vom insista pe lângă toţi parlamentarii să facă lobby pentru ca Guvernul să-şi onoreze promisiunile. Garanţii că vom primi banii sunt în contractul semnat, dar la cât mai credem noi în garanţii…”,a punctat Gheorghe Falcă.
Edilul spune că facturile plătite vor fi trimise cu siguranţă la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării. După care…
Firma cu care va semna contractul Primăria Arad va avea la dispoziţie 36 de luni să reabiliteze toate cele 27 de străzi, aşa că timp suficient e şi pentru lucrări şi pentru recuperarea banilor.

Cele 27 de străzi

Străzile prevăzute a se reabilita sunt: Constituţiei, Hunedoarei, Titulescu, Pădurii, Timişorii, 6 Vânători, Magheru, Steagului, Augustin Doinaş, Crişan, Cloşca, Gh.Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şirianu, N.Grigorescu, Orşova, Ludovic Szantay, Transilvaniei, Gh. Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezători, Bihorului, Dorobanţilor, Vasile Milea şi Gh.Bariţiu. Cele mai lungi două străzi propuse pentru reabilitat sunt 6 Vânători, 2,8 kilometri, şi Constituţiei, 2,7 kilometri.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor