48 de milioane de lei pentru Arad

De Diana Dutu
2Comentarii
48 de milioane de lei pentru Arad
Pentru investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală al Guvernului României.

48 de comune și orașe din județul nostru, cărora li se adaugă Municipiul și Județul Arad, primesc astăzi confirmarea finanțării prin PNDL. Primarii unităților administrativ-teritoriale care beneficiază de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală al Guvernului României, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au fost convocați joi la Instituția Prefectului – Județul Arad pentru a semna contractele de finanțare și actele adiționale aferente investițiilor.
„Suma totală a contractelor pentru județul Arad este de peste 48 milioane de lei (48.688.921,34 lei) și înseamnă investiții în școli, grădinițe, străzi, drumuri, sisteme de alimentare cu apă, stații de epurare – investiții foarte importante pentru localitățile din județul nostru. Mă bucură faptul că prin aceste sume se vor rezolva multe probleme locale, cum ar fi școli începute și neterminate, finalizarea unor sisteme de alimentare cu apă, asfaltarea sau reabilitarea unor străzi și drumuri” – subliniază prefectul Cosmin Pribac.

Top 3, credit bugetar

Finanţarea cea mai consistentă îi revine comunei Pleşcuţa, căreia i-au fost alocaţi nu mai puţin de 4.100.417,99 lei! Cea mai mare parte din această sumă – peste 3,5 milioane de lei – va fi folosită pentru alimentarea cu apă a localităţilor Pleşcuţa, Aciuţa şi Tălagiu. Diferenţa de 522.000 lei e destinată asfaltării a 10 kilometri de drum comunal, între Pleşcuţa şi Vârfurile.
O sumă importantă de bani îi revine şi comunei Zimandu Nou, care beneficiază de 3.187.929 lei pentru extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile, canalizare apă menajeră şi staţie de epurare. Foarte aproape se situează oraşul Chişineu Criş, căruia îi revin prin PNDL 3.176.096 lei pentru canalizare menajeră în cartierul Pădureni şi staţie de epurare în Chişineu Criş.

Semlac, trei investiţii

Comuna Grăniceri beneficiază de 2.450.320 lei pentru două obiective de investiţii: canalizare menajeră şi staţie de epurare (2,1 milioane lei) şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale (330.000 lei).
Comuna Semlac e singura unitate administrativ-teritorială din judeţul Arad cu trei obiective de investiţii prin PNDL. Pentru construirea clădirii unei şcoli generale, cu 19 săli de clasă şi patru laboratoare, au fost alocaţi 1.762.234,29 lei. Alţi 483.582 lei sunt destinaţi reabilitării şi modernizării a 5,5 kilometri de drumuri din comună, în timp ce pentru modernizarea străzilor au fost alocaţi alţi 100.000 de lei. În total, vorbim de o finanţare de peste 2,3 milioane de lei.
Se cuvine să mai amintim şi comuna Gurahonţ, căreia i-au fost alocaţi 2.149.467 lei, în principal pentru construcţia şi extinderea sistemului de canalizare a apei (1,7 milioane lei), dar şi pentru modernizarea drumului comunal dintre Gurahonţ şi Zimbru.

Străzi şi drumuri

Municipiul Arad a primit 1,17 milioane lei pentru reabilitare străzi, iar judeţului i-au fost alocaţi 638.000 de lei pentru reabilitarea drumului judeţean 682 Arad-Felnac-limită judeţ Timiş.

DOWNLOAD Lista de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor