A apărut mafia gunoaielor

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
9Comentarii
A apărut mafia gunoaielor
Deşeurile reciclabile din Arad, cele stânse de cetăţeni în sacii galbeni, au devenit ţinta hoţilor de gunoi.

50 de reclamaţii într-o singură zi, iar toate fac referire la faptul că nu mai găsesc în faţa porţii sacii galbeni în care ar trebui să stârngă deşeurile reciclabile. Atât au primit doar în ziua de marţi cei de la SC Polaris M Holding SRL Arad, firma care se ocupă de salubrizarea menajeră a oraşului. Încă o dovadă pentru reprezentanţii firmei că fenomenul furtului deșeurilor reciclabile a luat amploare în Arad şi că, în spatele afacerii stă, după toate aparențele, o firmă de profil. SC Polrais M Holding colectează de peste cinci ani de zile deşeurile reciclabile de la arădeni, oferindu-le gratuit saci galbeni. În ziua în care sacii galbeni plini de deşeuri reciclabile sunt colectaţi de angajaţii companiei, aceştia pun la schimb saci goi. În cazul în care nu găsesc sacii plini, aceştia nu sunt înlocuiţi, absenţa lor fiind teoretic un semn că arădenii nu s-au obişunit sau nu vor să colecteze selectiv gunoiul menajer. Nu acesta este însă cazul în ultimele luni. Arădenii nu refuză să colecteze deşeurile, ci o firmă vine şi …. le fură gunoiul reciclat din faţa casei! Un fenomen, spun reprezentanţii firmei Polaris, care deja a luat amploare în Arad. Potrivit reprezentanților societății de salubrizare, sacii sunt „colectați” în momentul în care sunt plini şi scoşi în faţa casei de arădeni, înainte ca firma Polaris să înceapă colectarea lor, și sunt aduși în curtea unei firme care se ocupă cu sortarea deșeurilor. Operațiunea este realizată cu ajutorul unor mașini cu numere străine, aşa cum reiese şi din fotografiile care însoţesc acest material.

Reprezentanţii societăţii de salubrizare spun că fenomenul este îngrijorător pentru că acestea nu este unul izolat, ci a fost semnalat în mai multe cartiere ale municipiului, de unde deșeurile pe care ar trebui să le colecteze Polaris M Holding sunt furate și predate unei alte firme de profil. La momentul la care angajaţii Polaris vin să colecteze deşeurile, nu mai au ce ridica. Drept urmare, nici nu lasă alți saci galbeni în loc, producându-se astfel o scurtcircuitare a colectării deșeurilor reciclabile de la populație.

În atare condiţii, SC Polaris M Holding îi roagă pe cetăţenii Aradului, dacă observă că sacii galbeni sunt luați cu alte mașini decât cele ale firmei de salubrizare, sunt rugați să sune la Poliție, pentru a încerca să pună stavilă acestui fenomen nedorit care poate crea extrem de multe neplăceri într-un oraş care deja are probleme, cel puţin cu salubrizarea stradală.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor