Administratia locala, la discutii cu asociatiile de proprietari

De Simona Butaru
2Comentarii
foto Simona Butaru
foto Simona Butaru
ARAD. Primarul Gheorghe Falcă și responsabilii serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei s-au întâlnit vineri dimineață cu reprezentanții asociațiilor locative din municipiu. Întâlnirea de la Primărie a fost organizată în parteneriat cu ULAL Arad pentru a discuta teme de interes pentru asociațiile de proprietari.

Reabilitare termică

A fost prezentat, în primul rând, stadiul programului de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene. Reprezentanții municipalității au prezentat contractele de fonduri UE semnate și stadiul cererilor de finanțare depuse de municipalitate la Agenția de Dezvoltare Regională și au explicat procedurile de prin care asociațiile de proprietari se pot înscrie în program. În prezent, peste 1300 apartamente din municipiul Arad sunt cuprinse în program, fiind semnate deja 2 contracte de fonduri UE pentru lucrări de reabilitare termică în valoare de peste 3,5 milioane euro.

1 arad

Primarul Gheorghe Falcă a subliniat oportunitatea pe care o reprezintă fondurile europene pentru reabilitarea termică a blocurilor: «Noi la Arad am dovedit capacitatea Primăriei de atrage fonduri europene. În programul 2007-2013 toate proiectele pe care le-am depus au fost aprobate și finanțate. Suntem pregătiți să valorificăm la maxim și fondurile pentru pe care le prevede noul ciclu financiar 2014-2020. Sunt linii de finanțare atât pentru creșterea eficienței energetice la clădirile din sistemul de învățământ, social cât și pentru blocurile de locuințe. Este o mare șansă să realizăm aceste investiții cu bani europeni nerambursabili. Lucrările de reabilitare termică au ca rezultat creșterea confortului și reducerea costurilor pentru încălzire dar și îmbunătățirea imaginii urbanistice».

„Aradul Curat”

O altă temă discutată a fost desfășurarea concursului edilitar-gospodăresc «Aradul Curat», care în acest an ajunge la a patra ediție. Municipalitatea a propus ca în perioada 1-15 iunie să se desfășoare înscrierile asociațiilor de proprietari. Vizitele în teren pentru evaluare sunt propuse să se desfășoare în cursul lunii iulie iar cu ocazia Zilelor Aradului se va organiza festivitatea unde vor fi premiate cele mai bine îngrijite blocuri, în cadrul unui eveniment devenit tradiție.

2 arad

Sărbătoarea Vecinilor

Reprezentanții Primăriei au prezentat și semnificația Sărbătorii Vecinilor, un eveniment european la care Aradul a aderat în anul 2009. Sărbătoarea Vecinilor are loc anul acesta vineri, 23 mai. «Vă invit să vă alăturați acestei sărbători, să promovăm valorile care sunt importante pentru fiecare om și pentru orice comunitate: prietenie, solidaritate, întrajutorare, buna conviețuire», a spus Gheorghe Falcă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor