“Adrian Buleu inca mai spera ca poate sa ascunda adevarul”

De Ioana Costas
Reactualizat la:
10Comentarii
“Adrian Buleu inca mai spera ca poate sa ascunda adevarul”
Ultima înfăţişare în procesul în care Adrian Buleu este judecat pentu omor a avut loc în această dimineaţă la Tribunalul Arad, dar asta doar pentru ca judecătorul să anunţe strămutarea cauzei.

ARAD. „S-a admis cererea făcută de Adrian Buleu, de a strămuta cauza de la Tribunalul Arad la Tribunalul Caraş Severin. Toate dispoziţiile luate de Tribunalul Arad în această cauză sunt menţinute până la data de 24 octombrie. Vom da încheiere şi vom trimite dosarul către Tribunalul Caraş Severin”, a hotărât magistratul care a judecat această cauză. Procesul lui Buleu se va relua la Tribunalul Caraş Severin cu audierea celor doi martori, foşti angajaţi ai lui Adrian Buleu.

„Aflarea adevărului, o misiune a mass media”

„Curtea de Apel Timişoara a hotărât să strămute la Tribunalul Caraş Severin această cauză. Sigur, asupra imparţialităţii instanţei, noi nu ne putem pronunţa, dar trebuie să arătăm că nu ni se par întemeiate motivele de strămutare. Nu ştim care sunt acestea pentru că nu ni s-au comunicat, dar nu credem că imparţialitatea judecătorilor a cântărit pentru că toate actele făcute în timpul cercetării judecătoreşti sunt menţinute. Ca atare, ce a făcut instanţa din Arad, este un lucru bun. Motive de ordine publică nu înţelegem care ar putea să fie acestea sau alte motive care să pună la îndoială o judecată corectă, noi nu le regăsim în textul legal invocat de către instanţă. Pe de altă parte, problema că presa poate să fi avut efect în această cauză… noi credem că aflarea adevărului este şi o misiune a mass media. Ea ajută şi ne-a ajutat şi sunt atâtea dovezi în care presa a condus organele de cercetare penală să rezolve anumite cauze şi faptul că presa îşi pune întrebări şi rezolvă întâmplări, zicem noi că este un lucru bun şi trebuie păstrat”, a declarat Dan Vasile Ungureanu, avocatul familei Apostol. În cee ce priveşte dosarul, apărătorul a precizat că „va fi trimis pe cale administrativă la Tribunalul Caraş Severin şi de acolo vom primi un termen de judecată, dar cred că Tribunalul de acolo va avea nevoie de timp să studieze dosarul pentru a-şi face o imagine, o părere şi să stabilească o modalitate de continuare a cercetării judecătoreşti.”

“Încă mai speră că poate ascunde adevărul”

De la aflarea veştii strămutării procesului lui Adrian Buleu de la Tribunalul Arad, s-au vehiculat mai multe ipoteze, inclusiv aceea că această cauză, odată aflată pe rolul unei alte instanţe, va fi judecată mai blând. Luminiţa Apostol, soţia lui Abel Apostol, crede că Adrian Buleu „încă mai speră că poate să ascundă adevărul. Eu cred că instanţa n-are cum să ascundă, n-are pentru ce să ascundă o asemenea faptă”. După aflarea hotărârii de strămutare a procesului, Eduard Apostol, fiul lui Abel, a declarat presei că are încredere în justiţie şi în Tribunalul Caraş Severin.

Taguri: , , , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor