„Afacerea Păuliş” pute

De Simion Todoca
5Comentarii
„Afacerea Păuliş” pute

Demiterea viceprimarului Comunei Păuliş naşte multiple semne de întrebare privind legalitatea documentelor.

Activitatea Consiliului Local Păuliş este în continuare paralizată, paritatea între PNL şi PSD- fiecare având câte 6 consilieri locali- făcând imposibilă luarea vreunei decizii. Rezultat la care s-a ajuns după demiterea viceprimarului Viorel Petruţa, consilier din partea Partidului România Unită. Cum s-a ajuns în această situaţie?

Două adrese

Pe data de 28.06.2017, la Consiliul Local Păuliş, în atenţia secretarului comunei şi a primarului, soseşte o adresă din partea Secretariatului General al Partidului România Unită, în care se arată că viceprimarul Viorel Petruţa a fost exclus din partid ca urmare a unei decizii a Biroului Permanent Naţional din data de 08.02.2017. Totodată, au fost excluşi şi Ilie Violeta şi Subu Dorel Nicuşor, care la alegeri ocupaseră locurile 2 şi 3 pe lista de candidaţi. Prin urmare, se arată în adresă, PRU solicită vacantarea postului de consilier ocupat de viceprimarul Viorel Petruţa şi validarea doamnei Boji Elena, de pe locul 4. Documentul este semnat de către însuşi Bogdan Diaconu, preşedinte PRU.

În aceeaşi zi, la Consiliul Local Păuliş vine şi ordinul Prefecturii Arad privind „constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local din cadrul Consiliului Local Păuliş, a domnului Petruţa Viorel”.

5-petruta

Ceaţă totală

Viorel Petruţa a atacat în instanţă ordinul Prefectului şi decizia Consiliului Local, depunând la dosar o serie de acte relevante, susţinând că, de fapt, pe el nu l-a demis nimeni. Într-adevăr, pe documentul transmis, la cerere, de către Secretariatul General al PRU, privind deciziile BPN din data de 08.02.2017, figurează 11 excluderi, însă nu apare numele niciunuia dintre cei trei de la Păuliş, pomeniţi în adresa către Primăria Păuliş şi semnată de către Bogdan Diaconu. Care Diaconu, atenţie, nu mai era preşedinte al PRU din data de 25 martie, când Congresul l-a ales pe Andrei Piticaş!Fostul preşedinte nici nu are cum contesta Congresul, pentru că el însuşi l-a convocat! Atunci, cum a putut să semneze ca preşedinte pe data de 28 iunie? Cum a putut să afirme că cei trei au fost excluşi de către BPN în data de 08 februarie, când în documente ei nu apar? Mister total !

Recidiva

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, ca şi cum nu ar fi pe rol un proces legat de un abuz flagrant comis de către el, prin fals în documente, acelaşi Bogdan Diaconu trimite Primăriei Păuliş, pe data de 01 august, o nouă adresă, în care anunţă că primii 10 de pe lista PRU Păuliş la alegerile locale nu mai sunt membri ai partidului, aşa că va fi luat în considerare următorul pe listă! Fără să specifice, de această dată, cine, cum şi când i-a demis pe cei 10! Nu mai avea cum să invoce decizia BPN din februarie!

O nouă tentativă

După cum presa a relatat pe larg, toţi cei de pe lista de candidaţi ai PRU la alegerile locale au demisionat, din solidaritate cu Viorel Petruţa. Se pare, însă, că unul dintre ei s-a răzgândit, afirmând că nu şi-a dat demisia, în ciuda faptului că aceasta, semnată de către el pe data de 29.06.2017, este depusă la dosar. Iar la proxima şedinţă de Consiliu Local va fi supusă la vot validarea sa ca şi consilier local PRU ! Aceasta, în condiţiile în care nu mai există nici organizaţie locală PRU, nici organizaţie judeţeană PRU, care să ceară validarea! Rămâne de văzut dacă, de această dată, va fi cvorum ! Mai mult, deoarece trei şedinţe la rând Consiliul Local nu a emis nicio decizie, conform legii oricine poate cere dizolvarea acestuia ! Mai mulţi lideri ai PNL Arad au afirmat că vor solicita aceasta, dar nu au făcut-o, probabil că vor să forţeze din nou alegerea unui viceprimar liberal, având în vedere faptul că unul dintre consilierii PSD- partid de care aparţine şi primarul Turcin- a plecat din nou în Germania, scorul la consilieri devenind din nou 6-5 în favoarea PNL. Dacă, însă, consilierii PSD boicotează şedinţa, din nou nu va fi cvorum. Iar dacă va fi, înseamnă că PSD şi PNL au bătut palma, iar vicele va fi de la liberali. Aşteptăm cu interes şedinţa !

Clarviziunile Prefecturii

„Având în vedere: Adresa Partidului România Unită nr.595/28.06.2017, înregistrată laInstituţia Prefectului judeţului Arad sub numărul 569/29.06.2017; Referatul 5691/29.06.2017 al Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ”, Prefectul judeţului emite Ordinul prin care se constată încetarea mandatului consilierului local Viorel Petruţa.

Ordinul este înregistrat cu Nr.482/28.06.2017. Asta da, clarviziune, să dai pe 28 un ordin pe baza a ce se va întâmpla pe 29 !

Este doar una dintre multele ciudăţenii ale „afacerii Păuliş”.

Încă una, relatată de către Viorel Petruţa: „Pe data de 09 aprilie, preşedintele PRU, Andrei Piticaş, ales la Congresul din 25 martie, mi-a trimis un SMS, în care îmi cerea să-i trimit copie de pe buletin, pentru că vrea să mă numească preşedinte interimar. Păi, dacă aşi fost demis pe 08 februarie, mi-ar mai fi trimis acest mesaj? ”. Evident că nu, spunem noi. Mai mult fostul preşedinte pe judeţ, Adrian Mureşan, declară că a vorbit cu Piticaş, iar acesta i-a confirmat că înafară de el, care era şi vicepreşedinte la nivel naţional, nimeni de la Arad nu a mai fost exclus. Apoi, mai spune Petruţa, dacă mesajul către el din aprilie a fost transmis de către Piticaş în calitate de preşedinte, cum se poate ca noua adrsă privind excluderile, trimisă pe 01 august, să fie semnată de Diaconu, ca preşedinte? Într-adevăr, încurcate sunt căile politicii, dar dacă, în acest caz, se vor descurca, pentru fondatorul „Patrulelor Vlad Ţepeş” nu prea miroase a bine, pentru că prea multe elemente din dosar seamănă a „ţepe”. Singura lui şansă ar fi să demonstreze că i-a falsificat cineva semnătura şi nu are nici în clin nici în mânecă cu adresele respective.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor