Afacerile deputaților arădeni, între profit și faliment

De M.B.
14Comentarii
Afacerile deputaților arădeni, între profit și faliment
Cinci deputați arădeni s-au ocupat, în ultimii ani, nu doar de legislație, ci și de afaceri. Mai exact, de 21 de afaceri.

Afacerile deputaților din România sunt monitorizate de o organizație neguvernamentală, care publică periodic numele firmelor în care sunt implicați aleșii. Pe site-ul organizației (www.multumesc.org) sunt listate toate firmele care au apărut la un moment dat în declarațiile de avere ale aleșilor din Camera Deputaților. „Pentru a aduce publicului mai multă transparență în legătură cu interesele membrilor Camerei Deputaților, în completarea declarațiilor de interese publicate anual, am decis să agregăm și să publicăm lunar datele despre toate firmele în care ei au o participațiune”, au anunțat cei care se ocupă de monitorizarea aleșilor.

Pentru Senat, situația nu a fost publicată, inițiatorii arătând că au întâmpinat probleme în descărcarea informațiilor din cauza „modului defectuos de realizare a site-ului Senatului României”.

În ceea ce-i privește pe deputații arădeni, cinci dintre aceștia sunt menționați cu afaceri. Este vorba de Ion Șcheau (PNL), Eusebiu Pistru (PNL), Flavius Măduța (PSD), Dorel Căprar (PSD) și Mihăiță Calimente (ALDE). Unii dețin sau au deținut mai multe firme, însă pe unele nu mai au activitate. În total, 21 de firme sunt asociate cu numele celor cinci parlamentari, unele cu profit, altele cu pierdere.

Astfel, Ion Șcheau are firma Penthouse Imobiliare SRL, despre care se scrie că este în dizolvare cu lichidare din martie 2016. În timp ce în 2014, ultimul an cu date disponibile, profitul a fost de aproximativ un milion de lei, veniturile s-au ridicat la peste 3 milioane de lei. Firma are însă și datorii, tot de trei milioane de lei. Șcheau mai deține Practic Impex SRL, care se ocupă de intermedieri în comerțul cu produse diverse și are declarate venituri de aproape 89.000 lei, cu un profit de 85.000 de lei și datorii de 1,2 milioane de lei. Alte patru firme sunt asociate lui Șcheau, însă au activitate suspendată sau sunt în dizolvare cu lichidare: Lombard Imobiliare, Activ Promotion, V Tabac Bihor și Succes Mindset.

Pistru, între profit și datorii

Eusebiu Pistru deține Trans Expert SRL (comerț cu autoturisme), care a avut un profit de aproximativ 600.000 de lei în 2014, din veniturile totale de peste 6 milioane de lei. Datoriile firmei se ridică la 1,2 milioane de lei. De asemenea, Pistru deține Work Grand Auto SRL (testare și analize tehnice), societate care în 2015 a avut venituri de 152.000 lei, profit 82.000 lei și datorii de 27.000 lei. Auto Technic SRL este o altă firmă cu profit pentru Pistru. În 2014, avea venituri de aproape 12 milioane de lei, cu profit de 1,6 milioane, dar și datorii de peste 10 milioane de lei.

Numele lui Pistru mai este legat de Auto Tech Serv, aflată în dizolvare cu lichidare din 2010 și Auto Technic Asigurări, în dizolvare cu lichidare din 2012. Totodată, deputatul apare ca acționar la Radioteleviziunea Arad.

Măduța, Căprar și Calimente

Flavius Măduța apare în evidențe cu trei firme. AMAD Bar & Lounge SRL (restaurant) a avut, în 2015, încasări de 932.000 lei, un profit de aproape 163.000 lei și datorii de 644.000 lei. Firma Dial Interactiv este în dizolvare cu lichidare din 2012, iar Arconsulting Prodimpex SRL are activitatea suspendată din 2009.

Dorel Căprar apare cu West Savaria SRL (piese auto), dar este în lichidare din 31 ianuarie 2014. Totuși, Căprar mai are o firmă cu același profil, West Cargo SRL, care în 2015 avea datorii de 1.367.000 lei (alte date nu sunt menționate). Tot liderul PSD Arad avea firma SIX Production, în dizolvare cu lichidare din 2012.

Mihăiță Calimente apare cu o singură firmă, Sidermat SRL, și aia aflată în dizolvare cu lichidare din 2011.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor