Aglomeratie la Matematica

De Vasile Filip
Reactualizat la:
1Comentariu
Totul e să fii optimist... FOTO: FAN
Totul e să fii optimist... FOTO: FAN
ARAD. Ieri s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la sesiunea a doua a bacalaureatului.

În opt centre de examen – la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad, Grupul Şcolar „Francisc Neuman” Arad, Grupul Şcolar „Iuliu Maniu” Arad, Grupul Şcolar „Sever Bocu” Lipova, Grupul Şcolar Chişineu Criş şi Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Ineu – s-a desfăşurat ieri proba obligatorie a profilului. La această probă au fost înscrişi 187 candidaţi la Matematică M1 (Real), 1.575 – la Matematică M2 (Ştiinţele naturii) şi 114 – la Istorie.

Mate la puterea naşpa

Cu mai bine de o oră înainte de expirarea timpului acordat pentru examenul scris la proba obligatorie a profilului, în faţa Grupului Şcolar de Industrie Alimentară erau adunaţi mai mulţi candidaţi care ieşiseră din săli după „confruntarea dureroasă” cu subiectele de la „varianta 9”. Îşi aşteptau colegii pe care – din cât spune cineva cu umor – „acuma i-a lovit inteligenţa”. Aproape toţi au dat „la mate”. Subiectele au fost „aşa şi aşa” – zice o fată – dar colegul o completază: „puteau fi mai bune”. „Naşpa rău”, se aude dinspre un grup. Rafa e mai îndrăzneaţă, ne spune că a dat la Mate 2 şi…„a fost ca la prima tură, adică n-am ştiut nimic”.

„Mie mi-au zis că n-am voie să dau lucrarea goală pentru că nu pot pune ştampila – mărturiseşte Cristi. Atunci le-am scris un mesaj şi am făcut un desen frumos în care am pus tot talentul meu. A fost cea mai bună lucrare pe care am dat-o la mate”. „Poate la anu’ o fi ceva mai uşor”, zice unul şi zâmbetul unei mici speranţe le luminează feţele.

Vine încă o încercare

În ultima zi a bacalaureatului de toamnă, vineri 31 august, este programată proba la alegere a profilului şi specializării pentru care s-au înscris: 107 candidaţi la Fizică, 57 – la Chimie, 584 – la Biologie, 275 – la Geografie, 1 – la Psihologie, 4 – la Economie, 1 – la socilologie, 5 – la informatică.

Candidaţii vor afla rezultatele duminică, 2 septembrie (până la ora 16) şi tot în aceeaşi zi, între orele 16-20, cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii.

 

Evaluarea

Lucrările candidaţilor vor fi corectate în două centre de evaluare, la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului şi Colegiul Economic Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor