Agricultura face furori la Arad

De Adriana Barbu
7Comentarii
foto Adriana Barbu
foto Adriana Barbu
Debut reuşit pentru cea de a 25-a ediţie a Târgului Agromalim, care reuneşte peste 250 de firme şi crescători de animale.

Arad. Mai plin ca niciodată. Mai animat. De bătut recorduri, chiar. E vorba de Agromalim, târgul care şi-a deschis porţile joi dimineaţa la Expo Arad International. La momentul deschiderii oficiale, nu mai aveai loc să parchezi maşina în parcarea generoasă a complexului expoziţional. Iar loc pentru standuri nici atât. Totul în condiţiile în care la Agromalim 2014 participă peste 250 de firme şi crescători de animale din nouă ţări: România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Spania, Polonia și Serbia.

Expozanţii au avut la dispoziţie o suprafață record de 3.500 mp interior și 25.000 mp exterior, spaţiu umplut ochi cu cele mai performante utilaje şi materiale din domeniul agricol.
Că evenimentul a contat pentru mai toţi factorii responsabili în domeniu a demonstrat-o şi prezenţa masivă a oficialilor: secretarul de stat în MADR, Peter Tamas Nagy, directorul MADR, Gheorghe Neață, președintele CJA, Nicolae Ioțcu, Lazar Zoltan, din partea Camerei Agricole a Ungariei, președintele CCI Bistrița – Năsăud, Vasile Bar, președintele CCI Teleorman, Marin Niculcea, președintele CCI Ilfov, Dumitru Dan. Evenimentul a fost onorat şi de numeroși deputați și senatori, primari, reprezentanți ai autorităților din domeniu, parteneri ai CCIA Arad, oameni de afaceri din regiune şi foarte mulţi agricultori.

Cu diplome şi discursuri

Şi s-a sărbătorit cum se cuvine cea de a 25-a ediţie a târgului, organizatorii împărţind diplome oamenilor de afaceri arădeni din domeniu care şi-au dezvoltat businessul pe bani europeni sau prin eforturi proprii deosebite. Discursul de deschidere a celei de a XXV-a ediție a evenimentului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje – AGROMALIM, i-a aparţinut președintelui CCIA Arad, Gheorghe Seculici, care a adresat un mesaj de sărbătoare: “Ediția din 2014 a evenimentului este cu atât mai răsunătoare cu cât adună cel mai mare număr de participanți din istorie, peste 250 de expozanți și o suprafață ocupată record de 3500 mp interior și 25.000 mp exterior. Agromalim este un eveniment care a trecut demult testul timpului, devenind unul dintre cele mai mari evenimente de profil din țară și punctul de întâlnire pentru specialiștii în agricultură din nouă țări. Agromalim abordează cu înalt profesionalism agricultura în ansamblul ei, oferind platforma ideală pentru dezvoltarea domeniilor care contribuie sănătos la economia românească”.

Ce e de văzut

Ce veţi putea vedea la acest târg întins pe patru zile? Tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalajereviste, cărți și cataloage de specialitate, animale de rasă (taurine, ovine, cabaline, animale de hobby), alte produse agricole în premieră mondială, delicatese culinare, expoziţii şi demonstraţii. Totodată, puteţi participa la cursuri de agricultură ecologică mixtă, conferințe pe teme de specialitate, întâlniri de afaceri, concursuri etc.

Fără Miss Văcuţa

Ce lipseşte în acest an de la târg? Celebrul de pe acum concurs Miss Văcuţa. Acesta nu s-a putut organiza pentru că autorirăţile locale au luat decizia de a închide toate târgurile de animale din Arad, iar mai marii Camerei de Comerţ au hotărât să meargă pe calea oficială pentru a nu risca nimic. Ca atare, la târg veţi putea admira doar câţiva cai frumoşi, cu toate că standurile de animale au fost lăudate de cei invitaţi să ţină discursuri.

Orar pentru vizite

Târgul este deschis publicului vineri și sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00, iar duminică de la 10:00 la 16:00. Pe parcursul celor patru zile de eveniment, transportul este asigurat gratuit de către organizatori, de la stația Podgoria.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor