Ajutor de minimis in sectorul apicol

De Diana Dutu
Ajutor de minimis in sectorul apicol
Cererile trebuie depuse până la data de 31 octombrie 2014, la Direcţia pentru Agricultură Arad.

ARAD. Crescătorii de alibine pot beneficia de un „ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”. Valoarea sprijinului financiar este de 4 lei/ familie de albine pentru o stupină de până la 75 familii şi de 7,5 lei/ familie de albine pentru o stupină cu peste 75 familii.

Beneficiari

Conform Regulamentului de minimis în agricultură, pot beneficia de acest ajutor trei categorii de apicultori. Prima categorie de beneficiari o constituie apicultorii, persoane fizice care deţin certificat de producător emis potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatelor de producător, cu modificările şi completările ulterioare. Pot beneficia de ajutorul de minimis şi apicultorii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare. A treia categorie de beneficiari ai ajutorului de minimis o reprezintă apicultorii, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Criterii de eligibilitate

Pentru a putea beneficia de sprijin, apicultorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate: *să aibă familiile de albine înscrise în Registrul agricol; *să aibă familiile de albine înregistrate/autorizate la direcţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană; *în cazul achiziționării de suplimente nutritive şi biostimulatori, acestea trebuie să fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.
„Beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate trebuie să depună cererile până la data de 31 octombrie 2014, la Direcţia Agricolă” – spune Ovidiu Hatcu, din partea Asociaţiei Crescătorilor de Albine, Filiala Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !