Amanare la licitatia pentru tramvaie noi

De Simona Butaru
4Comentarii
Amanare la licitatia pentru tramvaie noi
S-a amânat termenul de depunere a ofertelor financiare la licitaţia pentru achiziţia de tramvaie lansată de Municipiul Arad.

ARAD. S-a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor tehnice detaliate şi a ofertelor financiare pentru licitaţia privind achiziţia de tramvaie noi. Data de 16 ianuarie era termenul pentru depunerea ofertelor menţionate în cadrul celei de a doua etape a licitaţiei. Joi, s-a stabilit amânarea acestui termen. Potrivit informaţiilor furnizate de Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, „s-au primit din partea ofertanţilor o serie de solicitări pentru clarificări şi s-a decis amânarea termenului de depunere a ofertelor până în 27 ianuarie”. După evaluare, va fi declarată câştigătoare oferta admisibilă cu preţul cel mai scăzut.

 

Procedură BERD

Licitaţia pentru achiziţia de tramvaie noi se organizează pe procedura BERD (procedura finanţatorului). Astfel, în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, s-au depus oferte tehnice iniţiale de către doi ofertanţi: SC Astra Vagoane SA Arad şi Pojazdy Szynowe Pesa Polonia. În urma analizelor şi a discuţiilor cu ofertanţii, ne informează Corina Drăghici, în faza a doua a licitaţiei, se depun ofertele tehnice finale, precum şi ofertele financiare. „Până acum nu s-a solicitat nicio referinţă financiară”, spune Drăghici.

 

Şase tramvaie

La momentul la care a fost lansată licitaţia, cinci firme au achiziţionat caietul de sarcini, dar doar două au depus la final oferte. În caietul de sarcini, Primăria a indicat faptul că este dipusă să plătească pentru cele şase garnituri până la 9,4 milioane de euro. Pentru noile tramvaie, pentru modernizarea depoului şi pentru sistemul e-ticketing (sistem electronic de achiziţie a biletelor de călătorie), Primăria a luat un credit de la BERD de 11 milioane de euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor