Ameninta cu greva generala

De Alin Gherasim
3Comentarii
Liderii sindicalişti ameninţă cu greva generală FOTO: FAN
Liderii sindicalişti ameninţă cu greva generală FOTO: FAN
Angajaţii primăriilor din judeţ ar putea intra în grevă generală dacă Guvernul nu le va aproba creşterea salariilor.

ARAD. Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţă că ar putea demara greva generală în luna martie, cel târziu aprilie. Vineri, 20 februarie, peste 240 de angajaţi din cadrul primăriilor judeţului Arad au participat la o grevă de avertisment de jumătate de oră, timp în care nu s-a lucrat. Acum, după această grevă, sindicaliştii au trimis, din nou, revendicările către Guvernul României.

„Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sunt revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm”, spun cei de la FNSA. Aceştia spun că peste 50 la sută din angajaţii primăriilor primesc lunar 975 de lei, respectiv salariul minim pe economie.

„Continuând politicile vechiului guvern prin care vă manifestaţi dezinteresul faţă de problemele salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, dovediţi că, din punctul de vedere al Guvernului României, salariaţii pe care îi reprezentăm sunt de fapt o masă de slujitori care nu au niciun drept”, se arată în adresa trimisă de sindicalişti către prim-ministrul Victor Ponta, către ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi către ministrul Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

Vine greva generală

Dacă această nouă adresă va fi ignorată de către reprezentanţii Guvernului, sindicaliştii ameninţă că declanşarea grevei generale. Angajaţii de la stat le cer guvernanţilor o întâlnire de negociere, întâlnire care să aibă loc până în data de 6 martie. „În caz contrar, FNSA va iniţia, în luna martie, procedura de consultare a membrilor de sindicat în vederea obţinerii acordului scris al acestora pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică locală din România”, spun sindicaliştii.

Sute de grevişti

La greva de avertisment de vineri, 20 februarie, au participat aproximativ 250 de angajaţi din 17 primării ale judeţului Arad, membrii ai FNSA. Dacă se va declanşa greva generală, activitatea celor 17 primării va fi grav afectată, pe alocuri primăriile neputând să îşi desfăşoare nici măcar activităţile de bază.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor