ANI: Primarul din Carand, in conflict de interese

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
15Comentarii
ANI: Primarul din Carand, in conflict de interese
Bucureşti. Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă în cazul primarului din Cărand, Pavel Cialma, fapt pe care l-a făcut public joi prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit ANI, Pavel Cialma „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în exercitarea mandatului de primar al Comunei Cărand, judeţul Arad, a semnat două contracte de prestări servicii și un contract de asistență tehnică, încheiate între Primăria Comunei Cărand și S.C. Maloonika S.R.L. (societate comercială al cărei administrator este fiul său, CIALMA SEBASTIAN PAUL, iar asociat unic nora sa, CIALMA IOANA)”.

Reprezentanţii ANI susţin că primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În acuzele aduse de ANI primarului arădean se mai arată că „în baza contractelor, S.C. Maloonika S.R.L. a încasat de la Primăria Cărand, în perioada 10 octombrie 2008 – 26 septembrie 2011, suma totală de 25.396,39 Lei. Astfel, CIALMA PAVEL a încălcat atât dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „<Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I>, cât și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea 393/2004, potrivit cărora <aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv>”.

Tot în comunicatul ANI se fac referire şi la alte articole din legea invocată care amintesc faptul că „persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Taguri: , , , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor