Arad: 200 de autori necunoscuti cercetati pentru fraudarea referendumului

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Arad: 200 de autori necunoscuti cercetati pentru fraudarea referendumului
Aproape 200 de dosare penale privind posibile nereguli la referendum au fost deschise în judeţul Arad.

ARAD. Parchetele de pe lângă Judecătoriile din Arad, Chişineu Criş, Lipova, Ineu şi Gurahonţ au deschis aproape 200 de dosare pe legea referendumului. Toate cu autor necunoscut. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a trimis parchetelor arădene câte un dosar, procurorii le-au disjuns în mai multe dosare trimise pentru demararea cercetărilor la posturile de poliţie arondate pe raza fiecărui parchet din judeţul Arad. Dosarele vizează votul multiplu, CNP-uri invalide, persoane decedate aflate pe listele electorale sau falsificarea listelor electorale, infracţiuni care se pedepsesc conform Legii referendumului (Legea 3/2000, art. 55) până la 7 ani de închisoare.

Autori necunoscuţi

Dosarele, potrivit declaraţiilor procurorilor, sunt înregistrate cu autor necunoscut.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, s-au înregistrat 60 de dosare pe legea referendumului. ‘’La Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-au disjuns 60 de dosare cu autor necunoscut pentru eventualele nereguli constatate în cadrul secţiilor de votare’’, ne-a declarat procurorul Flavius Chiş, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

De asemenea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, s-au disjuns 40 de dosare care vizează autori necunoscuţi în ceea ce priveşte o eventuală fraudare a voturilor la referendum.

64 la Lipova

Reprezentanţii Parchetelor din judeţul Arad ne-au declarat că au primit fiecare câte un dosar de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. ‘’Am primit un dosar pe care l-am disjuns în 64 de dosare penale înregistrate sub Legea 3/2000 articolul 55, care vizează tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegător sau falsificarea documentelor de la birourile electorale. Am înregistrat dosarele şi le-am trimis postului de poliţie Lipova, precum şi posturilor de pe raza noastră de competenţă pentru a se efectua cercetări’’, a declarat prim-procurorul Victor Giura, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.

Poliţiştii cercetează

‘’Posturile de Poliţie vor efectua cercetări, se vor verifica listele, CNP-urile. Dosarele vor fi distribuite postului de poliţie din Chişineu Criş precum şi posturilor arondate’’, a declarat prim-procurorul Gheorghe Demşorean, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş. La Ineu şi Gurahonţ au fost disjunse 15, respectiv 13 dosare privind eventualele nereguli de la referendum.

Astfel, toate acele aproape 200 de dosare care vizează posibile fraude la referendum vor fi cercetate de poliţişti. În baza concluziilor trase de aceştia, procurorii vor instrumenta dosarele şi vor trage concluziile. Până la judecată mai e cale lungă.

Acuză presiuni

Liderii USL Arad acuză faptul că la Mişca şi Apateu, poliţiştii au chemat la audieri localnicii care au votat la referendum şi că, prin această acţiune, se urmăreşte ‘’intimidarea alegătorilor’’. Procurorul Demşorean Gheorghe, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, exclude asemenea acţiuni. ”Cercetările se efectuează sub supravegherea procurorului. Presiuni asupra oamenilor nu se fac, este exclus aşa ceva’’, a precizat prim-procurorul Demşorean.

Ziua Imnului, in ziua referendumului

Beneficii ascunse ale referendumului2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor