Arad: 469 de maşini la un service auto!

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
10Comentarii
Arad: 469 de maşini la un service auto!
© Tot mai multe maşini în Arad Foto: JA
În judeţul nostru, cu cât mai multe accidente, cu atât mai multe piese auto cumpărate de pe net.

Nu stăm bine la capitolul accidente rutiere. Ca atare, stăm tot mai bine la capitolul piese auto de schimb cumpărate de pe internet. Cu cât numărul accidentelor rutiere din Arad creşte, cu atât mai mulţi arădeni îşi cumpără piese de maşini de pe internet. Cel puţin aşa spune studiul realizat de cei de la Autohut.ro, un studiu care face referire la evoluţia, pe ultimul an, a interesului locuitorilor din Arad pentru achiziţionarea de piese auto de pe internet.

Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinţa locuitorilor din judeţul Arad de a căuta informaţii şi de a achiziţiona piese auto de pe internet, legătura acesteia cu maşinile cumpărate în ultimul timp şi cu accidentele rutiere şi a făcut o analiză comparativă între numărul service-urilor auto din judeţ şi autoturismele înscrise pe plan local. Concluziile studiul debutează cu o afirmaţie cât se poate de adevărată: „atunci când vine vorba despre maşini, un lucru este cert: românii le iubesc!”. Afirmaţie urmată de concluzia că „domeniul auto este în continuă dezvoltare în toate regiunile ţării, iar interesul oamenilor pentru automobile creşte de la un an la altul”.

Tendinţele din ultimul an

Utilizând datele Institutului Naţional de Statistică şi volumele de căutări înregistrate de Google în intervalul 2014 – 2016, Autohut a monitorizat informaţii precum numărul de accidente din judeţul Arad raportat la numărul acestora la nivelul întregii ţări, dar şi variaţia autoturismelor înmatriculate în ultimii doi ani în judeţ. Iar studiul spune că în anul 2015, numărul autoturismelor care circulau pe şoselele din Arad s-a majorat cu 4,99% faţă de anul anterior, când existau 115.298 maşini. O situaţie care plasează Arad pe locul 29 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri la acest capitol.

Toate maşinile arădenilor se repară (când e cazul) la 258 de service-uri, atâtea cât erau înregistrate, la finalul anului trecut, în mod oficial, la nivelul judeţului Arad, ceea ce însemna că în judeţ existau 469 maşini/service. Şi se repară multe maşini am spune noi pentru că, potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numărul accidentelor auto a crescut şi el cu 0,92% în ultimele 12 luni în Arad iar arădenii şi-au cumpărat pe mai departe maşini vechi.

Studiul mai spune că „interesul locuitorilor din Arad pentru cumpărarea de piese auto online a crescut cu 15,50% în 2015 faţă de 2014, o creştere semnificativă am spune noi, dar şi faptul că pe mai departe cele mai căutate produse auto universale de către arădeni sunt anvelopele şi bateriile auto.

Anvelope şi baterii

În plus, mai spun cei care au realizat analiza, tendinţa locuitorilor din Arad de a cumpăra anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 20,80%, în timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 14,55%. „Anvelopele si bateriile auto sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai căutate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atât mai mult acum, când ne apropiem cu paşi repezi de venirea iernii, oamenii încep sa fie interesaţi de ele pentru a-şi pune la punct maşinile”, spune şi Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

Taguri: , , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor