Arădeanul Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, decorat de președintele Franței

De Diana Dutu
3Comentarii
Arădeanul Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, decorat de președintele Franței
El a fost recompensat pentru implicarea în acţiunile de securitate derulate cu partenerii francezi și euro-atlantici.

Pentru prima dată în istoria colaborării profesionale dintre serviciile româneşti şi cele franceze, un ofiţer al Serviciului Român de Informaţii a fost decorat de statul francez. Joi, 10 septembire, general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost decorat cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului, distincţie oferită de Preşedintele Franţei pentru merite deosebite ale personalităţilor din mediul public, militar, academic.

Distincţia a fost înmânată de Excelenţa Sa Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ambasadei Franţei, în prezenţa unor distinşi invitaţi, parteneri din instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului, a directorului SRI, a membrilor de familie şi ai reprezentanţilor mediului academic şi societăţii civile, ai colegilor şi colaboratorilor.

Luptă comună anti-tero

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Franţei, citat de Mediafax, această distincție recompensează parcursul generalului-locotenent Florian Coldea „marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi și euro-atlantici”.

„Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franței, țară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanței acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate și de drept, valori pe care le împărtășim toți” – a declarat Excelenţa Sa François Saint-Paul.

Om de bază în SRI

Florian Coldea s-a născut în anul 1971 în localitatea Târnova, judeţul Arad. Este căsătorit şi are un copil.
General-locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005. În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent. Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor