Arădenii, invitaţi să planteze… fapte bune

De Diana Dutu
1Comentariu
Inițiativă de împădurire, pe bază de voluntariat
Inițiativă de împădurire, pe bază de voluntariat
Simpli cetăţeni sau companii, toţi sunt aşteptaţi să participe la un proiect grandios de împădurire.

Județul nostru participă în premieră, în acest an, la un proiect național de împădurire – „Plantăm fapte bune în România” – derulat sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”. Aradul este unul din cele 21 de judeţe din ţară în care, pe 14 noiembrie, se vor planta simultan un milion de puieţi forestieri. Se fac plantări pe terenuri neproductive, degradate, cu risc de alunecare, cu alunecări de suprafață sau profunzime, ori afectate de fenomenul de deşertificare. Apoi se îngrijesc suprafeţele plantate, până când puieţii ajung la maturitate, astfel încât la final să se poată vorbi de realizarea unei păduri.
Totul se va face cu ajutorul voluntarilor, scopul proiectului fiind acela de a de a activa și mobiliza societatea civilă în problema conservării pădurilor.

4,8 hectare în Arad

La nivelul judeţului Arad au fost identificate mai multe suprafeţe de teren ce se pretează la împădurire, dar în acest an se vor face plantări doar în localităţile Fântânele (1,8 hectare) şi Zerind (trei hectare). După ce un inginer silvic a vizitat şi studiat terenurile, s-a decis că se vor planta următoarele specii de puieţi: tei, stejar roşu, salcâm şi plop. „Terenurile aparţin domeniului public și sunt puse la dispoziție prin hotărâri de consiliu local și acorduri de parteneriat” – precizează Adelin Popescu, preşedinte al Asociaţiei „Tineri pentru Viaţă”, coordonator local al proiectului.
Puieţii forestieri vor fi asiguraţi gratuit de către RNP Romsilva. După plantare, puieţii vor fi monitorizați între cinci și şapte ani, până la declararea reușitei finale de către inginerii silvici parteneri. Odată ce terenurile au fost împădurite, nu li se va schimba destinația pe o perioadă de minimum 50 de ani.

Vrei să participi? Înscrie-te!

Arădenii care doresc să devină voluntari în acest proiect verde sunt aşteptaţi să se înscrie pe pagina oficială www.plantamfaptebune.ro. Companiile care doresc sa participe sunt rugate să intre în legătură cu organizatorul judeţean, pe pagina de facebook „atpv arad” sau pe adresa de e-mail adelin.popescu@plantamfaptebune.ro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor