Asfalt pe o stradă uitată

De Valentin Goran
Reactualizat la:
5Comentarii
Strada va fi reabilitată în câteva zile FOTO: V.G.
Strada va fi reabilitată în câteva zile FOTO: V.G.
Imediat după recepția lucrării, în urmă cu câțiva ani, Compania de Apă Canal a spart toată strada. Şi aşa a rămas. Acum, utilajele au turnat asfalt pe Eftimie Murgu.

Readucem pe tapet o stradă cu un trecut zbuciumat. O stradă despre care am scris de multe ori și pe care am prezentat-o ca fiind una dintre cele mai sparte străzi din Arad. Este vorba de strada Eftimie Murgu, segmentul dintre străzile Andrei Șaguna și Pădurii. Această stradă, care a fost reabilitată cu câțiva ani în urmă, a fost spartă la scurt timp după recepție de către Compania de Apă Canal Arad pentru realizarea de branșamente. În urma acestor lucrări au rămas șanțurile, din cinci în cinci metri, de-a latul străzii, aduse ce-i drept la fața carosabilului, dar care mai apoi s-au lăsat. Mai apoi, a venit și constructorul de piste pentru bicicliști care… a tăiat și el din stradă. Rezultatul? Unul care i-a enervat tare atât pe arădenii care locuiesc în zonă, cât și pe șoferii care au trecut pe această stradă.

Fără soluții în iulie

Pe 21 iulie 2015, în materialul „Cu picamerul de-a joaca”, vă spuneam că autoritățile locale nu aveau soluții pentru a reabilita strada spartă deoarece numai ce fusese făcută recepția cu câțiva ani în urmă. „Lucrările la pista pentru biciclete sunt în plină desfășurare. Acele traversări au fost închise după ce au terminat lucrările cei de la Compania de Apă Canal. Probabil mai așteaptă să vadă, poate se mai tasează. Oricum Compania Apă Canal trebuie să remedieze această problemă, nu noi. Momentan nu se vor face investiții pe strada Eftimie Murgu deoarece a fost asfaltată cu câțiva ani în urmă”, a declarat atunci Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Minune sau coincidență

Minune sau coincidență, pe Eftimie Murgu, sâmbătă, 14 noiembrie, era agitație mare. Agitație care a continuat și luni, 16 noiembrie. Ne-am deplasat pe șantier și am rămas uimiți de ce am văzut. În sensul bun, de această dată. Șantierul roia. Excavatoare, buldozere, camioane, utilaje de decopertat, muncitori care lucrau de zor și un șef de șantier care dădea indicații. În două zile, șantierul a avansat foarte repede astfel că, în câteva zile, ne-au confirmat muncitorii de pe teren, strada va fi gata pe segmentul Andrei Mureșan și Pădurii. Chiar dacă răspunsul primit în urmă cu trei luni era nefavorabil, acum atenția Municipalității s-a îndreptat și spre această stradă spartă. Au trecut și cei de la Compania de Apă, au trecut și cei cu pistele, dar acum, într-un final dramatic parcă, tot asfaltul a fost decapat și s-a turnat altul proaspăt.

Bube la „tratat”

Iată că se pot face și lucruri bune într-un timp foarte scurt. Iată că Primăria Arad a ținut cont, în cele din urmă, de arădenii de pe această stradă. Cu siguranță mai sunt multe bube de acoperit pe raza municipiului nostru, dar una dintre ele a fost „tratată”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor