„Atenţie, cad crengi. Nu intraţi!” Afişul de la Târgul de iarnă din „Eminescu”

De Adriana Barbu
13Comentarii
„Atenţie, cad crengi. Nu intraţi!” Afişul de la Târgul de iarnă din „Eminescu”
Arad. Cea mai recentă dintre surprizele Târgului de iarnă, din Parcul Eminescu, nu are legătură nici cu muzica, nici cu surprizele pe care le-ar putea aduce Moş Crăciun, nici măcar cu oferta culinară şi bahică a zonei. Ci cu natura.

Un afiș, ce-i drept mic, peste care ai putea trece ușor cu vederea, dacă zilele acestea cu cod galben de ninsori nu te-ar face mult mai atent, ne spune clar că nu prea avem ce căuta în târgul cu pricina. Afișul spune doar atât, dar e concludent: „Atenție, cad crengi. Nu intrați!”. Dacă îţi faci curaj totuşi şi intri în Parcul Eminescu, pe răspunderea proprie, am putea spune, poţi vedea că nu doar crengile sunt ameninţătoare, ci copacii întregi, care se prăbuşesc în parc din cauza greutăţii zăpezii.
Dacă în Parcul Eminescu autorităţile ne spun că e bine să nu intrăm, din cartierele din oraş e cam greu să ieşi. Ca de obicei, străzile din cartiere nu au ajuns şi ele la deszăpezit. Telefoanele primite de la cititorii noştri din Grădişte, Micălaca şi Aradul Nou par să confirme că e greu să ieşi din cartiere cu maşina pentru că nimeni nu s-a „atins” de aceste drumuri. Şi, tindem să credem că telefoanele nu au sunat într-una la redacţie doar pentru faptul că a fost duminică şi mai nimeni nu s-a grăbit să meargă la lucru. Dacă ar fi fost luni, situaţia ar fi stat cu totul altfel.
Noroc că zăpada a început să se topească, aşa că e posibil ca mâine să se poată circula cât de cât normal şi în cartiere, nu doar pe arterele principale din oraş. Şi, tot datorită faptului că zăpada s-a oprit şi începe să se topească, e posibil ca cei care au fost trecuţi pe lista ruşinii, duminică, de către poliţiştii locali, pentru că nu şi-au curăţat trotuarele, să scape şi fără amenzi şi fără greaua încercare de a pune mâna pe lopată şi a îndepărta neaua de pe pietonal.

Străzi în Micălaca Străzi în Micălaca ©
Străzi în Micălaca Străzi în Micălaca ©
Străzi în Micălaca Străzi în Micălaca ©
Străzi în Aradul Nou Străzi în Aradul Nou ©
Străzi în Aradul Nou Străzi în Aradul Nou ©
Străzi în Aradul Nou Străzi în Aradul Nou ©


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor