Atentionare pentru aradenii care vor ajutor de incalzire

De Diana Dutu
Reactualizat la:
1Comentariu
Atentionare pentru aradenii care vor ajutor de incalzire
DDAC avertizează: „declararea necorespunzătoare a adevărului se pedepseşte conform legii penale”.

ARAD. La scurt timp după ce a dat startul demersurilor pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) Arad vine cu câteva noi precizări. Mai exact, e vorba de atenţionări adresate arădenilor care îşi depun dosare pentru obţinerea acestui ajutor. Aşadar, iată despre ce este vorba.

Precizări

Cererea privind acoradrea ajutorului pentru încălzirea locuinţei trebuie să fie completată cu datele reale ale beneficiarilor de încălzire a locuinţei.
Beneficiari de ajutor pentru încălzirea locuinţelor au obligaţia de a aduce la cunoştinţa primarului orice modificare intervenită în componenţa familiei, a veniturilor realizate sau cu privire la domiciliu, în termen de 5 zile de la data modificării.
„Declararea necorespunzătoare a adevărului se pedepseşte conform legii penale – atenţionează Oana Pârvulescu, director al DDAC Arad. Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, primarii dispun efectuarea prin sondaj de anchete sociale. Anchetele sociale pot fi efectuate şi la sesizarea unor terţi.”

Riscuri

În situaţia în care familia sau persoana singură beneficiară de ajutor pentru încălzirea locuinţei refuză să furnizeze informaţiile şi documentele necesare pentru întocmirea anchetei sociale sau în urma anchetelor sociale efectuate se constată că la completarea cererii şi declaraţiei pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, nu a declarat corect numărul membrilor de familie şi/sau nu a completat lista bunurilor aflate în proprietate conform anexei nr. 4 la normele metodologice, dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii. În această situaţie, dacă se constată că fapta titularului constituie infracţiune, primarul are obligaţia să sesizeze organul de urmărire penală.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor