Au ascuns actele moştenirii de la Nadăş

De Alin Gherasim
21Comentarii
Au ascuns actele moştenirii de la Nadăş
© Ar fi ascuns acte FOTO: JA
Se pare că familia Colţeu ar fi ştiut de existenţa unor posibili moştenitori ai averii şi au ascuns documentele care atestă acest lucru.

Se pare că au făcut orice pentru avere. Au dosit documente importante pentru bani. S-au folosit de orice pentru ca nimic să nu stea între ei şi pădurea Nadăşului. Anchetatorii scot la iveală faptul că membrii familiei Colţeu ar fi cunoscut faptul că există şi alţi posibili moştenitori ai domeniului de la Nadăş. Şi nu doar că au ştiut, ci au avut şi documente care atestă acest lucru. Şi ce au făcut cu ele? Le-au ascuns, bineînţeles. Iar asta nu o spunem noi, ci o arată procurorii DNA în soluţia întocmită în dosarul ce vizează Nadăşul. „Cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate la imobilul situat în Arad, strada Unirii (…) unde figurau cu domiciliu legal suspecţii Colţeu Mihai Alexandru, Colţeu Viorica şi Colţeu Mihaela Adrian, au fost identificate înscrisuri referitoare la Szerenyi Francisc, respectiv: aviz pentru notele şcolare din perioada 1932-1933, original; adeverinţă Şcoala Superioară de Băieţi din Arad, original; certificat; certificat IMASA din 17.02.1944, original: certificat de absolvire gimnaziu nr. 8597/1929, original; atestat din 25 iunie 1924, original; certificat şcolar nr. Matricol 55/1921-1922, original. (…) Aspect care dovedeşte că se cunoştea de către suspecţi existenţa faptului că Mairovitz Ecaterina mai are un frate şi că în ceea ce priveşte moştenirea lui Grosz Elena, acesta avea vocaţie el personal sau prin urmaşii săi, chiar şi în ipoteza aplicării regulilor de la moştenirea legală. Acest aspect nu a fost avut în vedere nici de fraţii şi surorile autoarei Grosz Elena şi nici faptul că aceasta a lăsat un testament valabil prin care a dispus de toată averea ei”, se arată în documente. Aşadar, familia Colţeu ştia că mai există şi alţi moştenitori, dar au ascuns acest lucru.

Ce au mai descoperit anchetatorii? Familia Colţeu a susţinut pe tot parcursul proceselor prin care a solicitat retrocedarea Nadăşului faptul că sunt singurii moştenitori pe linia Grosz Elena-Mairovitz Ecaterina. Şi au primit chiar şi certificate de moştenitori în care un birou notarial public a confirmat acest lucru. Dar „săpăturile” au scos la iveală faptul că Grosz Elena a lăsat un testament valabil în care sunt înscrise mult mai multe persoane. Procurorii au aflat faptul că, doar pe linie de sânge, Grosz Elena a avut nouă fraţi şi surori, aceştia sau moştenitorii lor fiind înscrişi în testament. „Grosz Elena a decedat la 21.07.1955 în Ierusalim, iar Ordinul de administrare a succesiunii şi Ordinul de executare a testamentului au fost date de către Tribunalul Regional din Tel-Aviv în dosarul 156/1956, iar executarea testamentului s-a făcut la 20.07.1956. Din testamentul lăsat de Grosz Elena rezultă că testatoarea a lăsat cota de 1/14 lui Popper Gyulane Litmann Anna, mama lui Mairovitz Ecaterina, şi, pentru cazul în care aceasta era decedată (n.r. Litmann Anna), testatoarea a dispus ca moştenirea în cotă de 1/14 să revină lui Mairovitz Ecaterina şi fratelui acesteia”, se arată în actele trimise de către procurorii DNA către instanţă. Aşadar, concluzia este simplă: chiar dacă familia Colţeu este moştenitoarea legală a Ecaterinei Mairovitz, acesteia nu îi revine decât o cotă de 1/24 din averea lui Grosz Elena. Aşadar, mult, mult mai puţin decât 8.742 de hectare de pădure, păşune şi teren arabil. Încet-încet, se pare că averea se scurge printre degetele Colţeilor.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor