Au început lucrările în parcul Eminescu

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
20Comentarii
Copacii au fost toaletați FOTO: V.Goran
Copacii au fost toaletați FOTO: V.Goran
ARAD. Primăria Arad a decis să refacă aleea care duce spre viitoarea pasarelă de peste Mureş spre ştrand.

Se reface principala alee din Parcul Eminescu. Totul în cadrul unui proiect legat direct de realizarea pasarelei peste râul Mureş, în zona din vecinătatea restaurantului Belvedere. În urmă cu nici o săptămână, în cadrul unei conferinţe de presă, edilul local Gheorghe Falcă a amintit de faptul că se va da startul la proiectul de realizare a accesului spre pasarela aflată încă în construcţie, dar care ar trebui finalizată de 1 mai. Miercuri, lucrările care au legătură directă cu acest deziderat erau în plină derulare. Prezenţa buldozerelor acolo şi a echipelor de peisagişti şi muncitori care toaletau arborii din parc i-au speriat pe câţiva dintre cititorii noştri, care au crezut că Primăria a trecut la realizarea parcării în locul parcului, cu sau fără proiect şi acceptul aleşilor municipali.

„Nu se taie nici un arbore de pe aleea principală, acolo unde au loc lucrările. Şantierul de aici vizează reabilitarea aleii principale din parc care duce spre mal. Dalele vechi vor fi înlocuite cu asfalt, treptele din travertin care dus spre dig, iar apoi spre malul Mureşului, vor fi şi ele reabilitate. Pe alee nu sunt copaci. În zonă s-au făcut, oricum, doar lucrări de întreţinere şi toaletare a arborilor. Nu se pune defel problema realizării proiectului parcării”, ne-a declarat pe subiect purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Cel mai probabil şi alte lucrări vor avea loc în zona din imediata sau mai îndepărtata vecinătate a viitoarei pasarele. Mai mult, pentru noi este aproape sigur că, oricât de delicat ar fi subiectul reamenajării în totalitate a Parcului Eminescu şi oricâte lupte susţine societatea civilă că a câştigat pe această temă, primarul nu a renunţat la redefinirea acestui parc. O redefinire fie conform dorinţelor actuale, care vorbesc de realizarea unei parcări pe actualul amplasament al parcului (cu un parc etajat deasupra), fie a unora viitoare.

Trafic crescut

Noile lucrări din vecinătatea pasarelei peste Mureş, realizate din bani de la capitolul „Reparaţii”, sunt comandate în baza convingerii reprezentanţilor Municipalităţii că noua pasarelă va genera mult mai mult trafic, iar aleea din prezent nu va mai face faţă numărului mare de arădeni care vor lua drumul ştrandului pe pasarelă.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor