Au participat la misiuni de salvare peste tot în lume

De Ioana Costas
FOTO: J.A.
FOTO: J.A.
Autospeciale şi echipamente de ultimă generaţie. Vorbim de echipajele internaţionale participante la exerciţiul Romodex 2015, desfăşurată în judeţul Arad. Oamenii din acele echipaje au intervenit, la propriu, în orice colţ al lumii unde li s-a solicitat ajutorul, fie că a fost vorba de misiuni de salvare la cutremure, inundaţii sau alte catastrofe.

Toate echipajele internaţionale de intervenţie sunt pregătite logistic pentru a se autosusţine timp de 12 zile fără a implica ţara gazdă şi beneficiază de echipamente şi mijloace de intervenţie proprii de mare capacitate în vederea desfăşurării misiunilor ce le primesc. Ceea ce înseamnă că echipajele au duşuri, dorm în corturi încălzite şi au hrană pregătită. Cele trei echipe internaţionale din Austria, Cehia şi Bulgaria care execută operaţiuni de intervenţie au în componenţă 134 de persoane şi 56 de mijloace tehnice.

Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad participă cu echipe de căutare – salvare pe apă, scafandrii, echipă pirotehnică, 2 ofiţeri şi 30 subofiţeri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş participă cu 7 subofiţeri 1 motopompă de mare capacitate şi 2 autocamioane de intervenţie.
Pentru asigurarea logistică a exerciţiului, planificarea, coordonarea şi executarea misiunilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş” Arad a angrenat 15 ofiţeri şi 50 de subofiţeri.

Au mai fost trimise în sprijin de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, Timiş şi Hunedoara autospeciale de transport, iar de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Argeş, Călăraşi, Tulcea, Iaşi şi Bucureşti-Ilfov ofiţeri şi subofiţeri, aceştia îndeplinind misiuni de sprijin pentru comunicaţii şi în site-urile unde se desfăşoară operaţiuni de intervenţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !